To je to što me zanima!

Tomašević privremeno stopirao javnu nabavu u Gradu Zagrebu

U dokumentu kojeg je novi gradonačelnik poslao svim pročelnicima, obustavlja se javna nabava u Gradu osim onih postupaka koji su sufinancirani sredstvima EU ili za njih postoji opravdan razlog
Vidi originalni članak

Nakon pregleda oko dvije tisuće stranica izvješća kojeg je dobio od Jelene Pavičić Vukičević, Tomislav Tomašević počeo je s donošenjem odluka u upravljanju gradom. 

Najnovija je obustava svih postupaka javne nabave u Zagrebu. 24sata su u posjedu dokumenta kojeg je novi gradonačelnik poslao svim pročelnicima. 

- Radi mjera štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba, obavještavaju se sva gradska upravna tijela da se do daljnjega obustavljaju svi postupci javne nabave i postupci jednostavne nabave koji su u tijeku te se neće pokretati novi postupci javne nabave niti jednostavne nabave. 

Iznimno, provodit će se postupci javne i jednostavne nabave provode li se u okviru projekta sufinanciranog sredstvima EU ili postoji li opravdani i obrazloženi razlog. U tom slučaju je prije pokretanja postupka nabave potrebno dobiti prethodnu pismenu suglasnost gradonačelnika - stoji u dopisu. 

Zastupnik gradske skupštine Renato Petek, za sad ne želi pretjerano komentirati tu odluku.

- Ta mjera je privremena koliko sam ja shvatio. Ona je tu dok se ne uspostavi kontrola nad funkcioniranjem grada. Gradonačelnik to može napraviti, a sad koliko će to trajati i je li promašeno, ne želim se još miješati - kratko nam je rekao Petek. 

Tomašević je i u kampanji najavio rezove, uštede i reorganizaciju upravljanja gradom, ali i da će vanjska revizija pregledati sve ugovore koje Grad Zagreb ima s privatnim tvrtkama. 

- To će trajati neko vrijeme i sigurno nećemo donositi nikakve ishitrene odluke - rekao je Tomašević komentirajući najave da svi veliki ugovori idu na reviziju. 

Po Zakonu o Gradu Zagrebu, za obavljanje poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Zagreba pročelnici odgovaraju gradonačelniku, tako da je Tomaševićev potez zakonit, no Zakon o javnoj nabavi ovakvu situaciju ne pokriva, jer ju nitko nije predvidio. 

Idi na 24sata

Komentari 105

  • 09.06.2021.

    Tomek kralj mada nw volum levicare al bolji od poganog banditosa iz Pogane

  • unrec 09.06.2021.

    Sad lijepo Holding-u place 5 do 10 % dole i evo ustede

  • 09.06.2021.

    Podrška zasad, a vrijeme će pokazati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare