To je to što me zanima!

Picula razmišlja o kandidaturi, Ostojić ide u utrku za šefa

Zastupnik u EU parlamentu Picula je rekao kako ne bježi od odgovornosti. Ranko Ostojić je rekao kako je vrijeme za nove bitke i kako će se stranka suočiti sa svojim greškama
Vidi originalni članak

Tonino Picula, zastupnik SDP-a u EU parlamentu, potvrdio je kako će se vjerojatno kandidirati za predsjednika SDP-a. Picula je rekao kako ne bježi od odgovornosti i kako će konačnu odluku o tome donijeti nakon konzultacija s onima na čiju potporu računa. Picula je rekao da su rezultati izbora razočaranje i da je za SDP naročito bolan gubitak velikog broja glasova u Rijeci i Zagrebu. 

Kandidaturu za predsjednika SDP-a najavio je na svojem Facebook profilu i Ranko Ostojić.

- Zoran Milanović je bio i ostao veliki političar, državnik i ostvario pobjede o kojima je nekada SDP samo sanjao. Danas je to opet pokazao. Vrijeme je za nove bitke. Očuvati SDP, složno i opet pokazati da naša stranka jeste i ostat će prava sociijaldemokratska stranka, vrednota ljevice. Objavljujem da ću se kandirati za predsjednika SDP. Suočiti ćemo se sa svojim greškama , izaći i boriti se - napisao je Ostojić. 

Siniša Hajdaš Dončić također je jedno od imena koja se spominju u kontekstu nasljednika Zorana Milanovića.

- Prerano je za bilo kakve špekulacije. Moram jednostavno onako racionalno i trezveno razmisliti. Treba vidjeti što je najbolje za SDP, a ne za pojedinca - rekao je Hajdaš Dončić za Dnevnik.hr. 

I Kolarić će se kandidirati?

Ako je stranka spremna za promjenu, ja sam spremna za povratak u SDP. Jasno da postoji mogućnost, kako su me protustatutarno izbacili neka sada ponište tu odluku. Kako će ispraviti tu nepravdu je problem stranke, oligarhije i članstva, ne moj, rekla je za RTL komunikacijska stručnjakinja i bivša članica SDP-a Aleksandra Kolarić. 

- Ako je ikada bilo vrijeme za otvoren i jasan stav, onda je to sada. Ako je stranka spremna za promjene, vratit ću se u nju i kandidirati za predsjednicu. Treba nam Novi SDP - rekla je Kolarić. 

Idi na 24sata

Komentari 275

  • Cruella de Vil 13.09.2016.

    I sad po komentarima vidim da sam postupila ispravno.Nisam zadovoljna ni sa HDZ-om ni sa SDP-om.Ali nikad ne bi glasala za HDZ,ne zbog same stranke,vec zbog njenih glasaca.

  • Medici 13.09.2016.

    Tonino Picula je preveliki gospodin da bi se upuštao u vođenje postojeće "bagre" koja se zove SDP.

  • ljubica ljubičica_1 13.09.2016.

    Ni jedan od ovih kandidata ne vridi pišljivog boba.Picula da pukneš od smjeha.Pa za njega nebi glasovala ni njegova obitelj.Ni jedan od ovih ne može biti ka Milanović.Milanović je bija jedini koji je vredija za vođu u SDP-e .Nikad više stranka SDP -e neće biti kao u vrime Milanovića.Glasovi će otić drugim strankama najviše Živom Zidu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare