To je to što me zanima!

Tonino Picula u izmišljenu tvrtku uhljebio prijatelja

SVI SU ISTI: Bivši gradonačelnik Velike Gorice osnovao je gradsku tvrtku VG Plin, a za direktora je postavio Borisa Mahača, koji nije imao što raditi
Vidi originalni članak

Gospodin je bio gradonačelnik Dugog Sela. Izgubio je vlast, a s Piculom je dobar prijatelj pa je ovaj zbog njega osnovao VG Plin, objasnio je Dražen Barišić (HDZ), gradonačelnik Velike Gorice. Njegov prethodnik Tonino Picula (SDP) je u listopadu 2008. osnovao tvrtku za distribuciju plina VG Plin. Za direktora je postavio Borisa Mahača (SDP). Kao jedini zaposlenik nije imao što raditi jer plin Veliku Goricu distribuira Gradska plinara Zagreb!? Mahač se navodno rijetko pojavljivao u malenom uredu, no za to je primao oko 10.500 kuna neto plaće. Grad je unajmio taj ured. Vlast se promijenila u svibnju, a Mahač je dobio otkaz. Sadašnji gradonačelnik Velike Gorice Barišić tvrdi kako je Mahač oštetio grad za minimalno 230.000 kuna. Osim njegovih primanja, plaćali su mu službeni mobitel.
- Morali smo mu po ugovoru isplatiti plaće za još šest mjeseci, 63.000 kuna. Sada, koliko znam, radi u trgovini supruge u Dugom Selu - nastavio je Barišić. Prozvani Mahač kaže da je stvarao preduvjete kako bi se zaposlilo desetak ljudi, a to potvrđuje i bivši gradonačelnik Gorice Tonino Picula.
- Nije bitno što se priča, već tko priča. VG plin je osnovan prije nego što je Mahač postao direktor i to zato da Gorica konačno dobije gradsku tvrtku koja će im distribuirati plin. Mahač je to napravio u Dugom Selu, a plaću je zaslužio jer je izradio niz studija, objasnio je Picula. Na pitanje zar u Velikoj Gorici nema ljudi koji bi to mogli raditi, odgovorio je da je stručnost bila jedini kriterij.
- Mahač je bio prirodno rješenje za to mjesto, politički iskusan, dugogodišnji gradonačelnik i saborski zastupnik. Osam godina je bio predsjednik skupštine DUKOM-a, dugoselske tvrtke za distribuciju plina - rekao je Picula.
Boris Mahač diplomirao je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Predsjednik skupštine DUKOM- a postao je jer je bio gradonačelnik Dugog Sela. To je politička funkcija, koju trenutačno obnaša sadašnji gradonačelnik. Iz Mahačeve biografije vidi se da se, osim politikom, u životu bavio samo poljoprivredom.

PRIVREMENI DIREKTOR VG PLINA VOLONTIRA
Kako bi Mahač imao za plaće, Picula je u ime grada na račun VG Plina uplatio nekoliko stotina tisuća kuna pozajmice, kaže Jure Galić, privremeni direktor, koji volontira u VG Plinu do skoroga gašenja.

HDZ JE IMAO FIKTIVNOG ZAPOSLENIKA U HEP-u
Rade Buljubašić (HDZ) se iz Australije vratio 2006. na poziv Ive Sanadera. Dobio je posao u HEP-ovoj Toplani Zagreb. Na posao nije dolazio, ali je uredno primao plaću, a od stranke je dobio i stan.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Stelex 25.09.2009.

    Evo i u našem gradu gradonačelnik ima direktora staračkog doma, a od staračkog doma ni grubi zemljani radovi... netko zainteresiran za malo pravog novinarskog posla???

  • ajfon 25.09.2009.

    boris mahac - specijalizirani lopov

  • hide 25.09.2009.

    bit će jedino mi kreteni za crkavicu radimo...ali nećemo još dugo..ne,ne...doći će kraj i tome,mora to puknut jednom...mora...napravili su si državu čudo jedno!!!a mi kreteni nek trpimo..nitko ništa neće poduzet..pa i trebaju nas pravit idiotiima...imaju pravo kad im damo..vani bi u ćuzi bili

Komentiraj...
Vidi sve komentare