To je to što me zanima!

Topništvo spremno za napad: Objavili satelitske snimke Sirije

Satelitske snimke koje je objavio američki veleposlanik u Siriji pokazuju da su se neke snage premjestile iz jednog grad u drugi unatoč pozivima za povlačenje
Vidi originalni članak

SAD je objavio satelitske snimke koje pokazuju da je sirijsko topništvo spremno gađati stambena područja, te da su premjestili neke snage iz jednog grada u drugi, unatoč pozivima za povlačenje.

Američki veleposlanik u Siriji Robert Ford fotografije je objavio na Facebooku kako bi izvršio pritisak na sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da povuče snage kao što to nalaže mirovni plan glavnog tajnika UN-a Kofija Annana. 

Ford je rekao da su se sirijske snage povukle iz nekih područja, ali je citirao medijska izvješća koja tvrde da je u protekla dva dana topništvom gađano nekoliko gradova, kao i da su se provodile akcije uhićivanja u predgrađu Damaska, piše haaretz.com.

- Ovo nije smanjivanje ofenzivnih sigurnosnih operacija sirijske vlade koje bio moralo biti prvi korak kako bi Annanova inicijativa mogla uspjeti, rekao je Ford. 

Na Facebooku je napisao i da režim i sirijski narod moraju biti svjesni da ih se promatra te da režim ne može sakriti istinu. 

Ford je Damask napustio u veljači nakon što je zatvoreno američko veleposlanstvo. 


Idi na 24sata

Komentari 11

  • Berlin42 08.04.2012.

    Long live USA & Israel I DA ZIVE JOS MILIONE GODINA U BOLESTI I GLADNI DA BUDU

  • ops 07.04.2012.

    Isto su pricali i za Irak.Toni Bler je mahao kao lud na TV-u sa tim istim(slicnim) satelitskim snimcima.A na kraju ispade da su to lazni snimci i konacni bilans danas u Iraku je preko 100.000mrtvih Iracana i sada im cvetaju cvecke..Nista novo za nas ovce sa kratkim pamcenjem.

  • LongliveUSAforever 07.04.2012.

    Long live USA & Israel:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare