To je to što me zanima!

''Tornjevi WTC-a su se srušili zbog reakcije vode i aluminija"

Stručnjak za materijale, Norvežanin Christian Siemsen rekao je kako je reakcija otopljenog aluminija i stotina litara vode bila uzrok rušenja tornjeva 11. rujna 2001.
Vidi originalni članak

Mješavina vode i rastopljenog aluminija iz trupa zrakoplova vjerojatno je potaknula eksploziju koja je 'slomila' njujorške blizance 11. rujna, rekao je na konferenciji za novinare norveški stručnjak za materijale.

- Ako je moja teorija točna, tone aluminija spuštale su se niz tornjeve te je došlo do kontakta s stotinama litara vode iz prskalica. Znamo da reakcija ove vrste dovodi do nasilne eksplozije. Ovdje je pomogla i težina vrha zgrade - zaključio je Christian Siemsen

Objasnio je kako aluminij u trupu aviona sadrži magnezij i topi se na temperaturi od 660 stupnjeva Celzija. Ako se zagrije na 750 stupnjeva Celzija postaje poput vode. Takav aluminij u kombinaciji s vodom naglo se grije te otpušta eksplozivni vodik. Dodao je kako je od 1980. zabilježeno više od 250 takvih eksplozija, piše AFP.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • AnichJure 11.09.2013.

    Hehe, strucnjak ima pravo na svoje misljenje, isto kao i ja, i svi drugi, a ja cu povjerovati u sluzbenu verziju onda kad mi netko objasni tzv. zgradu 7, koja se sama od sebe srusila isto kad i twinsi, bila je velika 40ak katova i u nju nije nista lupilo..........

  • Ivan Jakobović 04.10.2011.

    ..vjerujem da se radilo a i vidljivo je da eksplozija koja je pokrenula urušavanje tornjeva izazvana iznutra..Manje vjerujem o spoju aluminija i vode već više vjerujem o spoju aluminija i željeza .Omjer 4:1 i evo prilike za eksploziju.Samo jedno razmišljanje.

  • wahatanka 04.10.2011.

    E pa za one koji misle i uvijereni su da su srušili avioni tornjeve nije istina.Pogledajte ovo:Advanced technology or UFO Attack on 9-11 ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare