To je to što me zanima!

Tragedija na motorijadi: Poginuo na treningu u BiH

Vinkovčanin Franjo Marić se zabio u motociklista kojeg organizator nije maknuo sa staze. Udario je svom silinom i u zaštitnu ogradu te je poginuo
Vidi originalni članak

Franjo Marić Prnja zagrijavao se na moćnome motociklu Suzuki GSX R 1000 za utrku ubrzanja koja se u Odžaku, u BiH, priređuje na malo kraćoj stazi od uobičajena 402 metra. Dostigavši brzinu od oko 150 km na sat, našao se u bezizlaznoj situaciji. Motociklist iz Obudovca baš je bio okončao probu staze i polukružno se okretao. Franjo nije nikako mogao izbjeći sudar, pričaju njegovi prijatelji i članovi motokluba iz Vinkovaca. Uspio je skrenuti da ga ne udari izravno i zabio se u zaštitnu ogradu. Poginuo je na mjestu, a drugi motociklist samo je nagnječio nogu. Hrvoje Svirak, prijatelj iz kluba, kaže da se ovakva nesreća nikad nije dogodila, a susreti se organiziraju gotovo svaki vikend.
- Prnja je bio najbolji motociklist istočne Hrvatske. Otkako se umirovio kao invalid Domovinskog rata, posvetio se motorima. Pobjeđivao je na utrkama. Iza njega su ostali supruga i dvoje djece (8 i 13) - kaže Hrvoje.
Organizator motorijade Filip Dugonjić kaže da je nesreća bila izvan kampa u kojem su bili smješteni motociklisti, te da nije bio pored staze u tom trenutku.
- Strašno mi je žao zbog toga. Čim sam saznao za tragediju, odmah smo sve prekinuli - izjavio je Dugonjić.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • brzi222 08.08.2010.

    pa tamo mi zivi djed,ja sam hrvat

  • blackwolf 08.08.2010.

    R.I.P Prnja sućut obitelji

  • rajs 08.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare