To je to što me zanima!

Tragedija na Velebitu: Tijekom maratona preminuo muškarac

U subotu, 22. lipnja, oko 14 sati i 30 minuta tijekom utrke 'Velebit ultra trail' preminuo je 47-godišnji hrvatski maratonac. Pozlilo mu je na predjelu Kruškovac te je ubrzo nakon toga preminuo
Vidi originalni članak

Velike vrućine uzele su maha. Maraton na Velebitu završio je tragično - hrvatski se trkač (47) srušio i nedugo nakon toga preminuo, prenosi zadarski.hr.

Maratonac se srušio oko 14 sati i 30 minuta te je odmah reanimiran, a njegova je smrt potvrđena u 15 sati i 20 minuta kad je mrtvozornik utvrdio da je spomenuti preminuo zbog zatajenja srca.

Velebit Ultra Trail održava se od 2003. godine, a natjecatelj je preminuo na utrci od 42 kilometra. Postoji i duža trka od 80 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • BlackRaven 26.06.2019.

    Kad si blizu pola stoljeća ne radiš više gluposti u životu, valjda... A trćanje maratona po ovom vremenu se ne bi baš moglo nazvati pametnim.

  • Boris7777 26.06.2019.

    I sam volim planinariti, no mislim da je trčanje maratona ili 8 sati u komadu po planinama u ljetnim mjesecima nepotreban rizik. Nije li onaj prvi što je otrčao maraton u staroj Grčkoj, nakon što je rekao da su pobijedili - srušio se i umro?

  • quazequatl1 26.06.2019.

    Žao mi je njegove obitelji jer sad pati, ali u njegovoj dobi to je ekstreman napor koji može biti tragičan. I sam se bavim ekstremnim aktivnostima i maksimalno sam osigurao obitelj u slučaju moje nesreće. Nakon 50 godine života može me strefiti i ispred televizora tako da ovakav tip nesreće za sebe ne smatram tragedijom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare