To je to što me zanima!

Tragedija u Alpama: Pronašli crnu kutiju iz srušenog aviona

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Inače, zrakoplov sadrži dvije crne kutije: jedna snima glasovne podatke iz kabine pilota, a druga bilježi sve podatke vezane za let od uzlijetanja do kraja leta
Vidi originalni članak

Pronađena je i prva crna kutija aviona Germanwingsa Airbus A 320 koji se u utorak srušio u francuskim Alpama, u regiji Barcelonnette.

Inače, avion sadrži dvije crne kutije: jedna snima glasovne podatke iz kabine pilota, a druga bilježi sve podatke vezane za let od uzlijetanja do kraja leta, javlja BBC.

Istražitelji se nadaju da će im crna kutija pomoći u otkrivanju uzroka nesreće.

- Crna kutija koju smo pronašli nekoliko sati nakon pada bit će brzo analizirana kako bi istraga mogla brzo krenuti - rekao je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve , prenosi Reuters.

U akciju traganja i spašavanja uključit će se 350 vatrogasaca i 300 vojnika, posebno obučenih za misije u planinama. U akciju su uključeni i vojni zrakoplov te deset helikoptera.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nisu uputili poziv u pomoć

Unatoč ranijim izvješćima o navodnoj posljednjoj poruci iz kokpita, koja je glasila 'Uzbuna, uzbuna!', francuska agencija AFP izvještava da nikakav poziv u pomoć zapravo iz aviona nije poslan. Pritom se poziva na izvore u upravi za civilno zrakoplovstvo.

- Posada nije poslala SOS signal . Kontrolori leta su odlučili proglasiti uzbunu jer nisu mogli uspostaviti kontakt s posadom -  rekao je izvor.

Objavljene fotografije s mjesta nesreće

Objavljene su i prve fotografije mjesta gdje je avion pao. Radi se o području prekrivenom snijegom, koje je teško pristupačno. Oni koji su nadlijetali mjesto pada kažu da je prizor stravičan. Airbus  A 320 se potpuno se raspao, a dijelovi su razbacni u krugu od dva kilometra.

REUTERS/PIXSELL

Nema preživjelih

Zrakoplov je letio na liniji Barcelona - Düsseldorf. Na letu 4U9525 bila su 144 putnika i šest članova posade, među kojima i 16 tinejdžera i dvije bebe. Nitko nije preživio nesreću. Iz Ministarstva vanjskih poslova javili su kako među žrtvama nema hrvatskih državljana.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Shogun 24.03.2015.

    Terorizam.

  • gepard78 24.03.2015.

    treba da svi imaju padobrane

  • XX87SS 24.03.2015.

    RIP!

Komentiraj...
Vidi sve komentare