To je to što me zanima!

Tragedija u Istri: Arheolog umro nakon što se odlomila stijena

Muškarac (38) istraživao je Ljubićevu pećinu u Istri. Stao je na rub pećine koji se odlomio i pao na dubinu od 15 metara
Vidi originalni članak

Bio je duša od čovjeka, a volio je jako svoj posao. Roditelji su mu vrijedni i radišni ljudi te nitko nije zaslužio da se takvo što dogodi, kaže mještanin Raklja, odakle je muškarac (38) koji je poginuo u Ljubićevoj pećini u Marčani.

Istarska policija objavila je rezultate očevida tragično preminulog 38-godišnjaka iz Raklja koji je smrtno stradao prilikom izvođenja arheoloških istraživanja u Ljubićevoj pećini u Marčani. Naime, u srijedu, oko 14.40 sati, policija je zaprimila dojavu da je prilikom izvođenja arheoloških istraživanja jedan čovjek pao u jamu na području Marčane. Nažalost, oko 16.10 sati pulski vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja izvukli su iz jame mrtvo tijelo muškarca.

- Policajci su obavili očevid s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite na radu te utvrdili da je 38-godišnjak na rubu jame stao na kamen, koji se zbog vlažnosti zemlje odvalio, te je muškarac pao u jamu dubine oko 15 metara i preminuo. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti - rekli su iz istarske policije.

U Raklju za tragično preminulog svi imaju samo riječi hvale i nikome nije jasno kako se takva tragedija dogodila.

S PET METARA VISINE Tragedija kod Pule: Arheolog (38) pao u spilju i preminuo...

- Bio je veliki pozitivac koji je volio društvo. Čuo sam da se, dok je bio u pećini, u jednom trenutku odlomila stijena na kojoj je stajao i da je propao te poginuo. Jako mi je žao i svima koji su ga poznavali - kaže mještanin Raklja. Inače, pećina u kojoj je poginuo muškarac ima otvor visine oko dvadeset metara, dok je širina oko petnaest metara. Veliko je arheološko nalazište u kojemu su pronađeni koštani alati, kremeni i različiti oblici keramike koji potječu iz mlađeg kamenog doba (7-3 tisuće godina prije Krista) i brončanog doba (2 tisuće godina prije Krista). Jedan od najznačajnijih pronalazaka je jantarni privjesak, koji potječe iz brončanog doba. Među prapovijesnom keramikom pronađen je i jedan ulomak iz 5. stoljeća, tako da se smatra da je pećina služila kao sklonište u doba seobe naroda.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ping-pong 26.06.2020.

    Iskrena sucut obitelji, siroj rodbini i prijateljima! Tihomire, neka ti je laka zamlja, pocivaj u miru Bozijem.

  • netko iz 2 mase 25.06.2020.

    kažu da nikom nije jasno kako se dogodilo...pa odlomija se kamen eto kako

  • 25.06.2020.

    Dali je pao i umro ili je mozda u trenutku pada umro od korone, trebalo bi to istrazit a ne uzimat zdravo za gotovo

Komentiraj...
Vidi sve komentare