News

Komentari 2

Tragedija kod Pule: Arheolog (38) pao u spilju i preminuo...

Tragedija kod Pule: Arheolog (38) pao u spilju i preminuo...

Muškarac je, koliko mi je poznato bio na jednom dijelu na dvadesetak metara dubine, ali je visina s koje je ta osoba pala oko pet metara. Što se dogodilo, nije mi poznato, rekao je pulski GSS-ovac

Spasioci su iz Ljubićeve pećine u Marčani kraj Pule izvukli mrtvo tijelo muškarca u srijedu oko 16.10 sati.

Osim pripadnika HGSS-a, u akciji izvlačenja sudjelovali su i vatrogasci s dva vozila. Zapovjednik pulskih vatrogasaca Ivica Rojnić kazao je kako je poziv stigao oko 14:31 sati.

Marčana: Muškarac poginuo prilikom arheoloških istraživanja u Ljubićevoj jami

- Dobili smo dojavu o padu arheologa, i krenuli u akciju spašavanja, a stigli smo u vrlo kratkom vremenu. Osim dva vozila u akciji je sudjelovalo i pet vatrogasaca a osoba je izvučena oko 16.10 sati. Na žalost osoba je preminula - kazao je Rojnić.

Na mjesto nesreće je radi očevida izašao županijski državni odvjetnik iz Pule te inspektor zaštite na radu, kazala je Suzana Sokač iz PU Istarske.

- Riječ je o 38-godišnjem arheologu s istarskog područja, a sve okolnosti ovog nemilog događaja znat će se po okončanju očevida - rekla je Sokač.

Predstavnik GSS stanice Pula, Martin G. kazao je da je u pitanju špilja s kosim ulazom u nju te da je preminula osoba imala iskustva iz područja arheologije.

- Muškarac je, koliko mi je poznato bio na jednom dijelu na dvadesetak metara dubine, ali je visina s koje je ta osoba pala oko pet metara. Što se dogodilo, nije mi poznato, utvrdit će istraga. Na teren je izašlo devet članova stanice iz Pule zajedno s “hitnom”, policijom i vatrogascima - rekao je.