To je to što me zanima!

Tragedija u moru kod Libije: Potonuo brod s više od 50 ljudi

Libija je glavno polazište za afričke migrante koji od siromaštva i ratova nastoje preko Sredozmenog mora stići do Europe, no mnoge od njih presreću libijske obalne straže uz odobrenje  Europske unije
Vidi originalni članak

Brod s više od 50 osoba potonuo je u libijskim teritorijalnim vodama, objavilo je u subotu Visoko povjereništvo Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) vijest o još jednoj nesreći plovila kojima migranti iz Afrike pokušavaju stići do Europe. 

Točna lokacija nesreće nije precizirana, objavio je UNHCR na Twitteru.

Glasnogovornik libijske obalne straže rekao je da je patrolni čamac upućen na mjesto nesreće, ali nije naveo pojedinosti. 

Libija je glavno polazište za afričke migrante koji od siromaštva i ratova nastoje preko Sredozmenog mora stići do Europe, no mnoge od njih presreću libijske obalne straže uz odobrenje  Europske unije.

Tisuće migranata iz Afrike smještene su u centre kojima upravlja libijska vlada, ali u njima vladaju neljudski uvjeti, prema riječima UN-a.

Foto:Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 41

  • vuki_fuki 29.09.2019.

    U centrima vladaju neljudski uvjeti, prema rjecima UN-a, ma molim te kao kod kuce imaju ljudske uvjete. UN je to i napravo od ljudi

  • Sveta srdela 29.09.2019.

    Nes ti tragedije.......tragedija je gledati kako nam penzici kopaju po kontejnerima, tragedija je cekati na red u nasim bolnicama i kada napokon dodjes naruce te za 2 godine pa ono ako prezivis ok ako ne isto ok HZZO ce biti sretan, tragedija je kada majku 4 djece hoce staviti u zatvor jer nije platila 500 kuna a ovi drugi koji su duzni milijone sepure se naokolo kao paunovi, tragedija je kada ti padne zadnja boca piva na pod, tragedija je kada otvoris portal a tamo je kolinje krab kita-rov i laprda ili jos gore pjeva, tragedija je kada se svaki dan probudis i pitas se gdje ja to zivim u MP3 to su tragedije a ne ovo sranje.

  • Cipelcug 29.09.2019.

    Zašto krijumčari migranata iste ne vode u bogate arapske države. Kada EU ukine socijalu prestati će i dolasci migranata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare