To je to što me zanima!

'Trajna je obveza svih institucija raditi na sprječavanju nasilja'

Premijer je kazao kao je trajna obveza svih institucija da predano rade na sprječavanju nasilja te da se izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem želi jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo
Vidi originalni članak

Hrvatska 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama u spomen na tri ubijene žene i jednu teško ranjenu u maloj sudnici zagrebačkog Općinskog suda tijekom brakorazvodne parnice 1999. godine.

"Protekla je 21 godina od stravičnog ubojstva triju žena na Općinskom sudu u Zagrebu. Taj zločin trajna je obveza svim institucijama da predano rade na sprječavanju nasilja nad ženama i u obitelji te da ohrabruju žrtve u prijavljivanju nasilja", navodu Plenković u poruci na twitteru.

KORONA-NASILJE U OBITELJI Od početka godine puno je više kaznenih djela obiteljskog nasilja, policija kaže - statistički

Ističe da izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem žele jasno poručiti da je nasilje neprihvatljivo.

"U partnerstvu s udrugama za žrtve nasilja, osvješćujemo problem nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, jačajući instrumente za prevenciju nasilja i za zaštitu žrtava", dodaje premijer u objavi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • 22.09.2020.

    Istambulska potpisana pa zar nije receno da su zene tim potpisom zasticene? Koga ste muljali? Zasto niste uzeli Australski zakon o zastiti zena pa li dragi koji dode ujutro oko 2 pijan vise puta promislija oce li udarit zeniu zato jer ga ne ceka topla vecera

  • DrvoJavorovo 22.09.2020.

    Vi jednostavno ne shvacate kako svijet funkcionira.Nasilje je absolutno nuzno u svim djelovima zivota.Kao ona popularna izreka "batina je iz raja izasla".Ljudi koji se ne znaju ponasati prema drugim ljudima zasluzuju i potrebno ih je izbatinati ako se neprestano oglusavaju na zdrav razum.Nasilje je krajnja mjera sa kojom se ishodi PRAVDA.Bez nasilja i mrznje nema pravde nigdje.U hrvatskoj se najvise stite zlocinci a najvise tlace normalni tako da plenkovicu nemoj mi samo ti pricati o sprijecavanju nasilja.

  • 22.09.2020.

    Mi smo bez pokrića umišljeno, bahato i arogantno balkansko pleme i nasilje i nekultura su nam u genima! Nama treba vlast koja će to suzbiti i držati pod kontrolom, a to nemamo niti u pričuvi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare