To je to što me zanima!

Sedam Francuza izgubilo se na Mosoru, pronašao ih HGSS

Turisti su iz helikoptera locirani na sjevernoj padini Mosora u predjelu Jabukovac. HGSS ih je pomoću užeta izvukao iz doline. Jedan od njih ima lakšu ozljedu noge
Vidi originalni članak

Osam Osam francuskih turista hodočasnika nestalo je jučer na Mosoru. Oni su, naime, u jutarnjim satima krenuli iz Žrnovice preko Mosora, a planirali su doći Dugopolja te put nastaviti do Sinja. Međutim, na Mosoru su nestali, javio je HGSS. 

– Imali su sa sobom mobitel, no očito su se kretali područjem na kojem nema signala jer se s njima nije mogla uspostaviti nikakva komunikacija. Riječ je o vrlo negostoljubivu kraškom području, a u međuvremenu su i zalutali. Jučer u kasnim noćnim satima HGSS je pokrenuo potragu, no kako nije bilo poziva upomoć, očekivalo se da će se turisti sami spustiti do nekog od naseljenih mjesta u podnožju Mosora. U jutarnjim satima nastavljena je potraga i obilazak svih silaznih destinacija kako bi se ušlo u trag nestalim hodočasncima – priopćio je HGSS te ističu da su jučer na pješačenje preko Mosora krenule tri skupine Francuza pa su zbog toga dobivali kontradiktorne informacije koje su ometale potragu. 

Budući da potraga nije dala rezultata, danas su ih krenuli tražiti iz zraka pa ih je nakon duljeg pretraživanja ekipa letača HGSS-a helikopterom HRZ-a locirala na sjevernoj padini Mosora u predjelu Jabukovac. Dvoje po dvoje su helikopterom pomoću užeta izvučeni iz doline. Jedan od njih ima lakšu ozljedu noge, a ostali su neozlijeđeni.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • slavko00001 17.08.2011.

    kad ce se vise tim strancima poceti naplacivati te njihove gluposti

  • PapaŠtrumpf 17.08.2011.

    Majke bi im stanove prodavale trenutno po Francuskoj da plate potragu i spašavanje...

  • BlackRaven 17.08.2011.

    Kad su svi već tako zabrinuti - a mogli su poslat malko svojih helikoptera, ili barem lovu za gorivo...Njima je palo na pamet da oni mogu pješice pregaziti planinu samo tako...koji vic. u stara vremena bi im samo rekli . nit prvi nit zadnji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare