To je to što me zanima!

Traže krivca za rasističku poruku koja vrijeđa Rome

Zagreb: Policija je razgovarala s Romima koje je zatekla na Autobusnom kolodvoru, a isto misle učiniti i s radnicom koja je snimljena na fotografiji
Vidi originalni članak

Zbog rasisitičkog natpisa na staklu šaltera zagrebačkog Autobusnog kolodvora, policajci su u četvrtak proveli istragu. Prikupljali su podatke o mogućem autoru poruke 'Ne dirajte Rome, zaraženi su' koja je, prema pretpostavkama voditelja kolodvora Ante Cicvarića, nastala zbog navodnih prijetnji Roma putnicima. Policija je razgovarala s Romima koje su zatekli na kolodvoru, a isto misle učiniti i s radnicom koja je snimljena na fotografiji. Ona je svom šefu Anti Cicvariću rekla na telefon da nije postavila spornu poruku te da se ničega ne sjeća. Ako se pak utvrdi da je kriva, dobit će opomenu pred otkaz. Policija namjerava, nakon što otkriju autora poruke, proslijediti slučaj državnom odvjetništvu koje će procijeniti ima li osnove za progon autora. Iz policije su objasnili kako su istragu pokrenuli jer natpis ima odlike govora mržnje na rasnoj osnovi, piše Večernji. Uprava kolodvora ispričava se svim pripadnicima romske manjine, ali i ostalim građanima koje je natpis šokirao.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_43440 05.02.2010.

    tražite vi krivce tko je pustio te rome da prosjače i gnjave putnike po autobusnom a ne za ovaj natpis pa netko je to morao na neki način pokrenuti!

  • 19Armada87 05.02.2010.

    Ništa to ne vrijeđa njih..sami su zaslužni što se tako prema njima ponašamo imaju veča prava nego mi u vlastitoj državi SRAMOTA!!voze se u busevima besplatno rade šta oče i onda se vi pitate zašto je narod takav..SRAMOTA!!

  • twisted81 05.02.2010.

    Činjenica je da su romi problem u gradu. Svatko od nas je imao već susret sa romima koji prose. I ja sam isto doživio da kada ne dobe novce počnu psovati. I kaj onda napraviti? Nitko ne reagira na takve svakodnevne uvrede jer bi to odmah značilo da ih se vrijeđa zato što su romi. Ako smo svi jednaki, zašto se onda ne štite građani koji svakodnevno slušaju njihove uvrede ili po kojim a pljuju? Romima se ništa nemože? Izgleda da ne. Naravno nisu svi romi takvi, ali ovakvi primjeri se trebaju što prije rješiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare