To je to što me zanima!

Traže ocjenu ustavnosti na zakon o spajanju bolnica

Miran Martinac (SDP) pojasnio je kako je ministar samoinicijativno i valjane konzultacije s vlastima Grada donio odluku o spajanju bolnica u Zagrebu
Vidi originalni članak

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je odluku prema kojoj će se Ustavnom sudu uputiti prijedlog zahtjeva za ocjenom suglasnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti s Ustavom RH zbog odluke Ministarstva zdravstva o spajanju zagrebačkih bolnica.
Miran Martinac (SDP) pojasnio je kako je ministar zdravstva Darko Milinović samoinicijativno i bez valjane konzultacije s gradskim vlastima donio odluku o spajanju zagrebačkih bolnica, što je mimo svake prakse prilikom velikih reformi. Iako je prijedlog prihvaćen, HDZ-ovi zastupnici glasali su protiv njega. Jasen Mesić, predsjednik Kluba HDZ-a, naglasio je kako svatko ima pravo tražiti ocjenu ustavnosti nekog zakona, ali da je pitanje zašto se s time čekalo čak dvije godine koliko je zakon na snazi. Na Skupštini je većinom glasova prihvaćen i novi prijedlog o spajanju i pripajanju zagrebačkih bolnica prema modelu struke, a koji su predložila upravna vijeća samih bolnica. Naime, prema tom bi se prijedlogu u jednu bolnicu spojile ili pripojile dječje bolnice Srebrnjak, Goljak i Kukuljevićeva, proširila bi se djelatnost bolnice za plućne bolesti u Rockefellerovoj, u jednu bi se spojile ili pripojile psihijatrijske bolnice Vrapče i Jankomir, dok bi Sveti Duh ostao samostalna bolnica.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • samson73 23.09.2010.

    od kad ti imaš posla sa zdrastvom ,nama je iskustvo po bolnicama preslikano scenama iz alan forda i to vridi za one slučajeve di glava nije baš u torbi...jao onima kojima je! npr. žena u šibeniku čeka 6 mic.da joj specijalist slika vene na nogama, kad je došla konačno na red nije mogla virovat da joj je ultrazvuk napravija dr koji uopće nije specijaliziran za vene i kardiovaskularne bolesti. naime, na brzinu joj je preša ultrazvukom po venama koje su kao deblji konopi dr koji se bavi abdomenom i polupijan joj sugerira da pjeva jer je nalaz da bolji nemože biti!- žena od 40 god. iz avijona se vidi kolike ozbiljne probleme ima sa venama, ali eto dr. reće, kući pjevajući. milinoviću ,hajd\'u goru!

  • ikar3 23.09.2010.

    Ja stvarno neznam kako je ovaj postao ministar.

  • Rombie 23.09.2010.

    odgovor milinovića: \"pa netrebate vi o tome vofit brigu ja sam malo (čitaj ništa) razmiišljao i došo do riješenja da je to najbolji izbor za sve građane RH\"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare