To je to što me zanima!

Traže veću kaznu za oca koji je bacio djecu: '30 godina je malo'

Ocu, koji je u veljači prošle godine s balkona kuće na Pagu bacio svoje četvero djece, sud je izrekao 30 godina zatvora. Tužiteljstvo smatra da kazna treba biti još stroža zbog težine djela
Vidi originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru pobija prvostupanjsku presudu zbog odluke o kazni smatrajući da ona nije primjerena težini počinjenih kaznenih djela te da njom nije u cijelosti ostvarena svrha kažnjavanja pa je u žalbi predloženo da Vrhovni sud Republike Hrvatske preinači prvostupanjsku presudu izricanjem optuženiku kazne zatvora u dužem trajanju, priopćilo je odvjetništvo.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi ocu s Paga koji je šokirao Hrvatsku nakon što je četvero svoje djece u veljači prošle godine bacio s balkona s visine od gotovo pet metara i umalo ih ubio. Županijski sud u Zadru ga je 18. ožujka nepravomoćno proglasio krivim za četiri pokušaja teškog ubojstva na štetu svoje malodobne djece i izrekao mu jedinstvenu kaznu od 30 godina zatvora. 

Za svako dijete dobio je po osam godina zatvora i odmah će morati na psihijatrijsko liječenje. Ujedno, dokazana mu je bitno smanjena ubrojivost u trenutku počinjenja monstruoznog djela.

Dvoje od njih bilo je teško ozlijeđeno, a dvoje je pretrpjelo lakše ozljede.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 16.04.2020.

    htio ih je ubiti-"dozivotna"

  • cinkvici2 16.04.2020.

    Nije malo, ali treba da jih odšljaka na Golom

  • 15.04.2020.

    I treba

Komentiraj...
Vidi sve komentare