To je to što me zanima!

Traži se milijunaš u BiH: Dobio na lotu 3 milijuna eura, još se nije javio, ima još mjesec dana

Ukoliko se dobitnik ne javi u tom roku, predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka na osnovu propisima o igrama na sreću
Vidi originalni članak

Vlasnik dobitne srećke u vrijednosti od čak 3,2 milijuna eura još uvijek se nije javio u prostore Lutrije, javlja Kurir.

Naime, dobitnik iz Banja Luke još uvijek nije preuzeo osvojeni iznos, a kako navodi direktor Lutrije Republike Srpske Goran Šaula postoji točno određen rok u kojem se mora javiti.

MLADI MATEMATIČAR Božidar u 'Milijunašu' zapeo na pitanju o nogometu za 64.000 kuna. Znate li vi točan odgovor?

- Kad se javi i utvrdi njegov identitet točno se zna dalji postupak. Obaveza uplate poreza na dobitak nastaje u trenutku isplate dobitka igraču. Dok se igrač ne javi u propisanom roku, mi nemamo nikakvu obavezu, niti saznanje šta ćemo sa porezom na dobitak - rekao je Šaula.

Prema njegovim riječima, ukoliko se dobitnik ne javi u tom roku, predviđeni iznos ide u fond neisplaćenih dobitaka na osnovu propisima o igrama na sreću.

- Kad nema isplate dobitka, nema ni isplate poreza. Imamo mnogo vrsta dobitaka, kako većih, tako i manjih, a d sogađa e nekada da se neko od dobitnika ne javi. Ukoliko se za veći dobitak nitko ne javi onda se postupa po Zakonu sa tim dobitkom. Ovo nije tako r rijetka pojava, ali još ne možemo ništa govoriti oko ovog dobitka jer je prošlo tek pola zakonskog vremena i dobitnik ima još mjesec dana vremena da se javi i preuzme dobitak - pojasnio je Šaula.

VELIKI INTERVJU Tarik Filipović: 'U počecima kviza bio sam dočekan na nož komentarima, pogodili su me'

Dobitni listić izvučen je polovicom rujna, a dobitni brojevi bili su 7, 25, 16, 24, 19, 18, 10.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Andjelica 18.10.2022.

    Laz kao i uvijek kada ce dorh malo procackati kaj tamo rade

  • NP niko pitur 18.10.2022.

    ni neće jer je to čista laž i navlakuša

  • 18.10.2022.

    Možda je umro od srčanog kad je vidio da je dobio...još sjedi u fotelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare