To je to što me zanima!

Traži se treći čovjek: Hrvati očajnički traže nove alternative

ORaH će, prema Puhovskom, postati vodeća stranke ljevice. Miro Cerar Junior i Šoltes nakon Jankovića osvajaju Sloveniju, Mirela Holy Hrvatsku, a Renzi Italiju....
Vidi originalni članak

Slovenac Miro Cerar Junior nema nikakav politički kapital osim imena svog oca, najboljeg (jugo)slovenskog gimnastičara svih vremena. Nema političku povijest, nema program, nema ideje, ne slijedi ni jednu ideologiju, ne obećava nikakve mjere za bolje sutra. Nije uspio smisliti čak ni ime za stranku, pa se ona danas zove SMC - Stranka Mire Cerara. 

Pa ipak, unatoč svim tim nedostacima, popularan je kao Severina i čini se da će vlast u Deželi dobiti na srebrnom pladnju. Slovenci su poludjeli za njim i na izborima koji će se održati u čudnovato doba, kao rijetko gdje na svijetu - usred ljeta, 13. srpnja, po najjačem zvizdanu - gimnastičarov je sin ultimativni favorit. 

Ankete mu daju 17 posto glasova, čime je pretekao stranku Janeza Janše, koji upravo robija zbog mita. Ceraru u leđa gleda čak i ultrapopularan Borut Pahor, pa analitičari razbijaju glavu pokušavajući objasniti razloge te munjevite slave. Pritom dolaze samo do dva objašnjenja - jedno je otac, a druga Cerarova neukaljanost. 

On je, kaže Žarko Puhovski, čist. To što na pitanja o tomu što kani učiniti odgovara grčićevski nemušto, Slovencima ne smeta. Oni su, čini se, odlučili kazniti stare, oporbane nomenklature, dati im klasični vritnjak i isprobati nešto novo - makar to bila i avantura, politički flert. 

Građani su u demokraciji suvereni uvijek, no stvarnu moć imaju samo na jedan dan, dan izbora. Naši su sjeverni susjedi tu priliku ovoga puta, kako se čini, odlučili iskoristiti. 

>>> Više čitajte u Expressu...

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Halo Bing, kako brat 14.07.2014.

    Kad ih njihovi unuci pitaju: "Djede, ili bako,, a kad ču ja odrasti?"... onda dosta iskusnih, pametnih i iskusnih baka i djedova, svojoj unučadi odgovara ovako: "Odrasti ćeš KAD PRESTANEŠ VJEROVATI U BAJKE!" Kolko vidim još previše Hrvata i građana RH vjeruje u BAJKU o demokraciji i riješavanje životnih i egzistencijalnih problema kroz glasanje na demokratskim izborima!!! Nema li u HR demokracije još od kasnih 80tih?? Ne izlazimo li na demokratske izbore od 90tih?? I kaj je sa egzistencijalnim i životnim problemima građana RH??? Ne da su svakom godinom, nek svakim su danom sve veči!! Što je još, neshvatljivije, Hrvati i građani RH vjeruju da masovni štrajkovi i izlasci na ulice ceste i trgove,, za svaku pogrešku ili propust BILO KOJE VLADE ništa ne rješavaju!!!! Hrvati i dalje ne vjeruju da u Hrvatskoj čak i nema političkih stranaka nego samo interesno-poslovnih skupina koje su si dale različita imena, a najpoznatija od njih je HDZSDP ili SDPHDZ. Hrvati i dalje ne vjeruju da su politika i političari, opčenito, lako kvarljiva roba, koja lako zatruje sve oko sebe, ako joj se to dozvoli. Hrvati i dalje ne vjeruju da su jedini načini da se to ne dogodi: masovni izlasci na ulice, prosvjedi, građanski neposluh.... koliko god bude trebalo, I ZA SVAKU POGREŠKU bilo koje buduće vlade i vlasti. Svaka pogreška...čitaj - udaranje po đepu i standardu odavno osiromašenih građana RH!! Hrvati i dalje ne vjeruju da se kakva takva pravda (jer idealnog društva na svjetu, kaj je je, nema niti je ikad bilo) nemre i nikad se nigdje nije mogla, postići sa stolice u birtiji, pred pc-om... a pogotovo zaokruživanjem na demokratskim izborima. E pa, dragi Hrvati, još draže Hrvatice i građani i drage građanke RH,,, samo vi i dalj vjerujte!! Ili ne vjerujte! I PATITE!!

  • SAINT 14.07.2014.

    Ako je Holly treći put jadni mi svi skupa.

  • jožek2 14.07.2014.

    Kad bi ikako bilo moguće postaviti neke strane neovisne stručnjake po mogučnosti Njemce mislim da bi za četri godine bili u plusu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare