To je to što me zanima!

"Tražimo milijun kuna jer su ubili našeg sina Luku"

Marina Milek iz Zagreba rodila je u KB-u Sestara milosrdnica. Njezin je sin umro 23 dana kasnije, a Marina (25) liječnike optužuje za njegovu smrt
Vidi originalni članak

Prošlo je šest mjeseci od smrti moga sina, a imam osjećaj da su nas svi zaboravili. Iz bolnice nije stigao ni najobičniji izraz sućuti ili žaljenja, a imam osjećaj i da nadležna tijela odugovlače s istragom, ispričala nam je Marina Milek (25) iz Zagreba.
Ona i suprug traže od KB-a Sestre milosrdnice milijun kuna odštete za duševne boli. U toj bolnici rodila je sina Luku, koji je umro 23 dana kasnije, a Marina optužuje liječnike za njegovu smrt. Iako su i mama i beba tijekom trudnoće bili zdravi, Marina je trudnoću prenijela 11 dana pa su joj probušili vodenjak.
- Liječnik je satima odgađao carski rez. Luka se rodio sav plav i natečen te bez znakova života. Morali su ga reanimirati - ispričala je s gorčinom Marina Milek. Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva utvrdilo je kako je liječnik krivo interpretirao patološki CTG zapis koji je pokazivao da se gube znakovi života bebe. “Neopravdano je odlagao opstetričku intervenciju”, piše u izvješću. Državno odvjetništvo još istražuje slučaj, a u Hrvatskoj liječničkoj komori potvrdili su nam da su u kolovozu pokrenuli disciplinski postupak protiv dr. Ljubomira Jokanovića, liječnika koji je vodio porod. Proglasi li ga HLK krivim, mogu ga kazniti ukorom, ali i oduzimanjem dozvole za rad.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • SmackThat 10.10.2009.

    Nema kukanja po novinama, kašnjikov i mlatni rafal po gospodinu, ukor za ubijeno dijete, o j... ti državu i jadranku kosor i hdz i budale koje su im dale glas!

  • konjica 10.10.2009.

    provjerite reference poroda ovoga doktora kao i još ponekih u RH porođajnih krčmara ,od početka karijere.podatci o razlozima smrtnosti i oštečenja djece su u naj manju ruku sumnjivi.Imam iskustvo, vlastito djete uspio sam spasit iz ruku nesavjesnog doktora pedijatra koji je nakon dosta moga truda ipak dobi dobio otkaz. Preformulirajte naslov zvući jadno,zatim se pripremite na dug put do pravde ,novcem sačuvajte sječanje na dijete i pokrite troškove do uspjeha koji će spasiti buduće bebe.

  • Keljo 10.10.2009.

    milja kuna je malo novaca za takvo što, ljudski život vrijedi barem (nema tih para)

Komentiraj...
Vidi sve komentare