To je to što me zanima!

Tražio novac vlasnika Viza toursa i prijetio mu smrću

S. D. (39) nazvao je Zdravka Šojata i tražio je novac te mu prijetio smrću, a navodno se predstavljao se kao zaposlenik Heruc tursa
Vidi originalni članak

Vlasnik turističke agencije Viza tours, Zdravko Šojat (55), prijavio je policiji kako ga S.D. (39) "reketari" i prijeti mu smrću, a on se navodno predstavljao kao zaposlenik Hertz toursa. Šojata je tijekom kolovoza nazvao S. D. i rekao mu kako je preuzeo dug njegove tvrtke u iznosu od oko 95.000 kuna. Tražio je da se nađu i da "prebiju" dugove. Šojat mu tada dao 8000 kuna, a ostatak je obećao dati za nekoliko dana. Budući da nije dobio obećani novac, S. D. je počeo nazivati Šojata i prijetiti mu smrću. Nakon što je vlasnik agencije prijavio prijetnje, policija je 2. rujna napravila zasjedu. Prisluškivali su razgovor Šojata i S. D. u kafiću u Maksimiru i čuli prijetnje. Uhitili su ga i nakon obrade odveli u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Podsjetimo, Viza tours nedavno je potrošila novac maturanata zagrebačke XV. gimnazije koji su trebali ići na putovanje u Tunis. Umjesto da financira ekskurziju, vlasnik agencije Zdravko Šojat potrošio je 820.800 kuna uplaćenih za aranžman. Roditeljima je rekao da je novac potrošio na dugove. Vlasnik Hertz toursa napominje da u njegovoj agenciji nikada nije radio nikakav S.D. te žestoko opovrgava bilo kakvu povezanost njegove agencije s ovim događajem.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Denč 04.09.2009.

    ma treba tom debilu uzet SVE!

  • user_40008 04.09.2009.

    Kada bi onemogučili takve šojate da kradu i otimaju onda ne bi imali ni očajne ljude koji potražuju svoj novac !

  • mrzli 04.09.2009.

    a na tv su lijepo pokazali..smrad dođe pred roditelje i veli im u facu da im je potrosio lovu za sebe i nitko ga tamo nije nokautirao!?..i sad ti cekaj da ga svbi tuže pa da se ovi pravosudni smradovi pokrenu..al gle cuda..netko mu je silom htio uzet istu tu luvu koju je on ukrao i svi skacu na noge!!! Pa daj nek mi netko objasni koji kc policija radi u ovoj zemlji i z a k o g a r a d e ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare