To je to što me zanima!

Tražio stado pa pronašao čak 45 lešina koza i ovaca

U polju uljane repice, u potrazi za ovčjim stadom Antun Tunić (20) je oko 21 sat zatekao uginule ovce i koze Vinka Tunića (50) iz Voćina
Vidi originalni članak

Na mjesto nesvakidašnjeg događaja su izašli veterinarski inspektor Tomislav Perić, upravitelj slatinske veterinarske stanice Dražen Majetić, poljoprivredni inspektor Marko Bumba i ekipa za policijski očevid koji su u polju tek procvjetale uljane repice pronašli 4 uginule koze i jarca, te 41 uginula ovna i ovce. Na ivici polja policija je pronašla 30-ak razbacanih vrećica s bijelim sadržajem, za koji se sumnja da je umjetno gnojivo urea.
- Ne znam kako su ovce stigle ovamo jer su bile na paši kraj sela Smude oko dva kilometra dalje od ovog polja - kaže vlasnik Vinko Tunić, koji sumnja da mu je stado namjerno potrovano umjetnim gnojivom. Uginule ovce državni inspektori i policija pronalazili su i do dvije stotine metara dalje od mjesta navodnog trovanja i u rijeci Voćinki.
- Izuzeli smo lešine nekoliko ovaca i koza koje ćemo otpremiti na vještačenje u Veterinarski zavod pa ćemo tada sa sigurnošću moći reći što je uzrok trovanju ovaca - potvrdio je veterinarski inspektor Tomislav Perić, koji je naredio neškodljivo uklanjanje zatečenih lešina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare