To je to što me zanima!

Tražiti opoziv veleposlanika? 'Neka poster Tita stavi u stan'

Hrvatski veleposlanik u Parizu Ivo Goldstein u uredu drži uokvirenu fotografiju Josipa Broza Tita. Kaže da to nije namjerno jer ju je želio pokloniti jednom pariškom kafiću
Vidi originalni članak

Veleposlanik Republike Hrvatske u Parizu, Ivo Goldstein, na centralnoj poziciji sobe za prijem drži uokvirenu fotografiju Josipa Broza Tita, piše Jutarnji list.

Goldstein je kazao da je ta fotografija ondje slučajno jer ju za dvadesetak dana namjerava pokloniti jednom pariškom kafiću kojeg je Tito znao često posjećivati.

Fotografija Tita bila je u "društvu" fotografija veleposlanika s francuskim predsjednikom Hollandeom i s predsjednikom Ivom Josipovićem.

- U službenim prostorijama veleposlanstava mogu stajati samo grb i zastava RH. Predlažem Goldsteinu da Titove postere postavi u svoj stan - rekao je Boro Grubišić iz HDSSB-a, koji smatra da bi se trebalo razmotriti opoziv veleposlanika Goldsteina.

- A obrazloženje da Francuzi prepoznaju Hrvatsku po Titu je jednako obrazloženju Marine Lovrić o nabavci novog auta - kaže Grubišić.

U Ministarstvu vanjskih poslova kažu da ne postoji zabrana držanja fotografija u radnoj prostoriji veleposlanika, ali da postoji Zakon o grbu, zastavi i himni. Prema njemu se u središnjoj prostoriji drži grb dok se druge fotografije mogu držati na kaminu, stolu ili policama.

Idi na 24sata

Komentari 224

  • Bepa 09.11.2013.

    Na radnom mijestu to nije prihvatljivo ,obnašati visoku dužnost u stranoj državi pri tom prestavljati ,,,svoju zemlju ,svoj narod svakako narušava ugled i kredibilitet ,omalovažava branitelje i sve one koji su se borli za nezavisnost RH,i svoje živote položili na oltar domovine za sretnija i nova jutra te zatvorili i zalupili vrata prošlosti i jednom totalitarnom režimu ,,,,,gospodine Ivo vi držite sliku u svom stanu u svom privatnom okruženju to je vaše osobno pravo,ali ovo navedeno u članku nije dobro nije moralno nije fer,,nije korektno,,

  • trunkica 08.11.2013.

    A zašto ne bi imao Titovu sliku? Bolje njegovu, nego Tuđmanovu.

  • Sonador 08.11.2013.

    Baš me zanima bi li Grubišić jednako reagirao da je sporna fotografija Tuđmanova a ne Titova. Nekako sumnjam u to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare