To je to što me zanima!

Treba li pohrana matičnih stanica biti besplatna?

Kada građanima treba omogućiti da besplatno pohrane matične stanice djece i tako im možda spase život, svi dižu ruke, a država nema novca
Vidi originalni članak

Svakim danom sve je više bolesti koje se mogu liječiti transplantacijom matičnih stanica krvi iz pupkovine, od leukemije do raznih tumora. Od jučer u Hrvatskoj postoji prva banka za pohranjivanje krvi iz pupkovine. U banku, koja se nalazi na KBC- u Rebro u Zagrebu roditelji će za 15.000 kuna moći pohraniti pupčanu krv svog novorođenčeta. Krv će se u banci čuvati do punoljetnosti djeteta i u slučaju da dijete oboli, upravo ta krv moći će mu spasiti život. Da je ta banka postojala prije možda bi i Ana Rukavina danas bila živa, ona i tisuće drugih koji su bili oboljeli od zloćudnih bolesti. Zašto smo na ovako nešto čekali tako dugo? Zar nam je potrebna Europska unija da bi država nešto poduzelo za zdravlje svog naroda? Država daje novce na uređenja skijališta, plaćaju Severini da pjeva na trgovima, a kada bi građanima trebalo omogućiti da besplatno mogu pohraniti matične stanice kako bi spasili život svoje djece, svi dižu ruke i komentiraju kako država nema dovoljno sredstava za to.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • ivo62 10.09.2013.

    treba

  • blaz_strasni 06.03.2008.

    Da, da i da! Kakav je to svijet oko nas? Koliko ljudi se može osvrnuti i reći, \'\'Ovo sam učinio zbog tebe, bez protuusluge, bez da tražim hvala, samo da vidim osmijeh na tvom licu i da znam da sam učinio dobro.\'\'? Kakvo dobro za narod, njegovu egzistenciju, njegovu kvalitetu života, a na kraju i za sam život čini jedan predsjednik stranke koji na svoju kampanju potroši 6 milijuna kuna? Apsolutno nikakvo, a samo s 15 000 tisuća, koje, prosječni građanin da zaštedi treba jesti samo kruh i piti samo vodu mjesecima, može učiniti nebrojivo puta više, podariti čak nekome život. Ogorčena sam na vas, gospodo političari, ogorčena sam na tebe, Zagreb, i ogorčena sam na tebe, Hrvatsko. Kako fine diplomatske izgovore smišljate kad treba djelovati tamo gdje je uistino bitno!

  • Rayden 05.03.2008.

    Naravno da treba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare