To je to što me zanima!

Treba li produljiti dobnu granicu za umj. oplodnju?

Je li rješenje problema olakšavanje postupka posvojenja djece za parove koji ne mogu imati djecu, a takvih je već 15 posto u Hrvatskoj?
Vidi originalni članak

SDP je ovog tjedna pokrenuo promjene zakona o liječenju neplodnosti i postupcima oplodnje biomedicinskom pomoći. Podržavate li zakon kojim bi, između ostalog, žene do 43. godine imale pravo na šest postupaka oplodnje na teret HZZO- a (sada je granica tri postupka i 38 godina života), a predviđeno je i pohranjivanje i čuvanje zametaka, jajnih i sjemenih stanica do pet godina. Postupak umjetne oplodnje stoji između 15.000 i 20.000 kuna, pa bi taj trošak snosili porezni obveznici. Je li rješenje možda olakšavanje postupka posvojenja djece za parove koji ne mogu imati djecu, a takvih je već gotovo 15 posto zbog suvremenog načina života?

Idi na 24sata

Komentari 2

  • strijelica 25.06.2008.

    treba pomoći partnerima koji žele djecu, a ne mogu ih začeti prirodnim putem. znamo da mladi danas kasnije stupaju u brak upravo iz ekonomskih razloga, a tada se suoče s problemom neplodnosti.....nisu oni krivi što kasne, kriv je ovaj sistem i standard....zato im treba dati šansu jer će sigurno biti dobri roditelji....

  • torcida_4ever 25.06.2008.

    da!

Komentiraj...
Vidi sve komentare