To je to što me zanima!

Treba li šefovima državnih tvrtki ukinuti povlastice?

Direktor HEP-a Velimir Lovrić (55) prošle se godine lijepo proveo u Americi, a sve je plaćao službenom HEP-vom American Express karticom
Vidi originalni članak

Direktor HEP-a Velimir Lovrić (55), poznat po ulizivačkom pismu premijeru Sanaderu, prošle se godine lijepo proveo u Americi. Jeo se kavijar, pio se džin, imalo se para, imalo se s čim, kako kaže pjesma Zabranjenog pušenja. Kako vele dokumenti, Lovrić je konobarima u picerijama ostavljao napojnice od 300 do 550 kuna; na gledanje filmova u hotelskoj sobi potrošio je oko 700 kuna. Kakvi su to bili filmovi, ne znamo, ali znamo da su pojedini među njima stajali i po 130 kuna! Sve to gospodin direktor Lovrić plaćao je službenom American Express karticom, koju je dobio od državne tvrtke, Hrvatske elektroprivrede. I koja, dakako, podmiruje sve njom načinjene troškove.
Ni Lovrić ni HEP u tome ne vide ništa sporno. Prema njima, državni se novac može trošiti kao pljeva. Ne moraju se polagati računi. Uz takvo ponašanje, nameće se jedno jedino pitanje. Treba li dužnosnicima javnih poduzeća ukinuti ili bar limitirati potrošnju na korporativnim karticama. U Švedskoj je ministrica Mona Sahlin svojedobno morala podnijeti ostavku jer je na takvu karticu kupila pelene za bebu, i već drugog dana podmirila račun. Ona je karticu zaboravila, a 15.000 kuna koje je imala za reprezentaciju nije ni dirnula. Pa ipak, morala je otići. U HEP-u, međutim, o tim troškovima - ne želi ni govoriti.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Hrska 21.02.2008.

    Sjećam se kad sam prije par godina uzeo od jednog tipa lovu, i potrošio ju kao ministar! Jeo, pio, je*o, sve na tuđi račun. E, onda me taj tip našao, i ubio boga u meni. Al vlada neće Lovriću ništa, ni darnit ga. Te pare nisu njihove već naše. Mi bi trebali \"ubit boga\" u tom Lovriću, ne mora ni vadit jezik iz Anala Sanaderovih. Mi smo platili filmove, pizze, napojnice, i šta sve ne!

  • entoni 19.02.2008.

    Vrli direktor ima čudne kriterije njegovo ponašanje prema RIZ -u je totalno van pameti ! \"Gospodin\" troši tuđi novac pa sve ima početak i kraj neće on vječno tako ! Lovriću tko traži za poslovnu suradnju auto na poklon od direktora druge firme za moguću suradnju ????

  • 19.02.2008.

    Naravno da treba!! Ali to se neće desiti !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare