To je to što me zanima!

Treba li zakonom zabraniti reklamiranje anoreksije?

Francuske manekenke po zakonu više neće moći biti ultramršave! Je li to put kojim će, slijedeći EU, ići i Hrvatska ili će od te ideje odustati i Francuzi?
Vidi originalni članak

Francuske manekenke po zakonu više neće smjeti biti ultramršave! Anoreksičnim modelima Donji dom parlamenta zabranio je medijsku propagandu u kojoj će biti ponuđeni anoreksični modeli. U novinama, na televiziji, na internetu, svatko tko anoreksični model (manekenku/manekena) prikaže kao uzor kojega treba oponašati, bit će suočen s 45.000 eura kazne. Manekenke će se, prema tom zakonu - koji Gornji dom još nije prihvatio i kojemu se svijet mode protivi - periodično vagati, kako bi se utvrdila eventualna anoreksija.
Je li to put kojim će, slijedeći Europu, ići i Hrvatska ili će od te ideje odustati i Francuzi, čija je modna industrija, oslonjena baš na anoreksične manekenke kao uzor - jedan od najvitalnijih dijelova gospodarstva? Je li zdravlje ispred profita?

Idi na 24sata

Komentari 11

  • bijela latica 22.04.2008.

    Tako je dinica, to je samo jedan od razloga zašto su manekenke anoreksične... pravi muškarci (ne homoseksualci koji traže takve dječačkog izgleda..) su jedini koji mogu pomoći da labilne žene to ne rade od sebe.. onda nam ne bi trebao zakon koji bi to regulirao.. Oni su jedini koji imaju moć promijeniti ženske zablude kako muškarci vole takve mršave žene..

  • dinica6 22.04.2008.

    na ovo ću samo baciti jedan komentar koji će uvrijediti modne kreatore,ali šta drugo da mislim, nego da su oni tražili anoreksične djevojke iz tog razloga što su oličenje dječačkog izgleda........mislim da Vam je jasno šta želim s time reći....

  • smuc 19.04.2008.

    Ak se hoče doći na kraj toj pošasti s kojom su nas zarazili ta modna industrija kuju pak lansiraju Ženomrsci A znamo i zakaj ih mrze (jer imaju ono kaj žene nemaju )Daklem treba stalno pokazivati najdrastičnije primjere Uz snimke pravih žena mislim da je to put.

Komentiraj...
Vidi sve komentare