To je to što me zanima!

Treća skupina doniranih MRAP vozila stigla u riječku luku

Riječ je o 162 donirana vozila tipa MRAP M-ATV (borbena terenska vozila), koja se trenutačno prekrcavaju u vagone i prolaze carinsku proceduru
Vidi originalni članak

U riječkoj luci je u tijeku istovar treće skupine MRAP (Mine Resistant Ambush Protected Vehicle) vozila, koje je vlada SAD-a donirala Republici Hrvatskoj.

Riječ je o 162 vozila tipa MRAP M-ATV (borbena terenska vozila), koja se trenutačno prekrcavaju u vagone i prolaze carinsku proceduru. U sljedećim danima bit će željeznicom otpremljeni u Remontni zavod u Zagrebu, gdje će biti izvršen servis i bojanje, a nakon toga prijem u Oružane snage RH. Donirana vozila rasporedit će se u postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i u Bojnu za specijalna djelovanja.

Podsjećamo kako je vlada SAD-a Hrvatskoj vojsci donirala 212 MRAP-ova, što uključuje ova 162 vozila tipa MRAP M-ATV (borbena terenska vozila) koja su se koristila u misiji ISAF u Afganistanu, 20 vozila tipa MRAP HAGA (sanitetska vozila), isporučenih 21. srpnja 2014., te 30 vozila tipa MRAP MaxPro,  isporučenih u travnju 2014. godine. Starost vozila je od 3 do 5 godina, s prosječno prijeđenih 20.000 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Velečasni 1 01.08.2014.

    Ništa to ne valja,ta donacija...nema ni jednog Audija A6.

  • jeDINA MOja ljubav 01.08.2014.

    Bolje išta nego ništa. Trebali su Hrvatskoj poslati koji F-16,a ne što smo bacili novce u remont starih Ruskih borbenih aviona.

  • ilmare 01.08.2014.

    Zakasnili najmanje 20 tak godina .Onda su namudarili embargo .kad nam je trebalo oruje i vojna oprema . Asad kad ih ne pitamo šalju nam krš... Ili se sprema nešto ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare