To je to što me zanima!

Treći Split Pride 8. lipnja: Još nisu dobili dozvolu od Grada

Okupljanje u Đardinu najavljeno je za 13 sati, a povorka će se dalje kretati kroz kroz Ulicu kralja Tomislava i Marmontovu ulicu do Rive gdje će biti prigodan program
Vidi originalni članak

Organizatori Split Pridea 2013. najavili su na konferenciji za medije da će se povorka 6. lipnja s početkom u 13 sati kretati od Đardina, kroz Ulicu kralja Tomislava i Marmontovu ulicu, do Rive na kojoj će biti prigodan program. 

Udruge Rišpet, Iskorak i Kontra pozvale su sve građane koji su protiv netolerancije i mržnje da im se pridruže. Naglasili su kako još uvijek nisu dobili dozvolu od Grada za korištenje javnih površina, ali zahtjev su podnijeli i očekuju pisani odgovor. 

Među zahtjevima je i onaj da im se dopusti razvijanje zastava duginih boja na Štandarcu i Matejušci. 

Slogan je 'Potpuna ravnopravnost'

Očekuju da će im se u povorci pridružiti i novi splitski gradonačelnik, a od nove vlasti očekuju i da podrži otvaranje društveno-kulturnog centra u Dalmaciji.

Slogan ovogodišnjeg trećeg splitskog Pridea je 'Potpuna ravnopravnost', a organizatori su nadležnim institucijama uputili apel da se spriječi referendum o ljudskim pravima.

Idi na 24sata

Komentari 900

  • SimpleGuyST 07.06.2013.

    tribalo bi se prirusit u pandure onda ih odvuc negdi i ubit boga u njima -.-

  • mirnimrav 03.06.2013.

    Nemoguće

  • teta brineta 03.06.2013.

    Ne razumjem zašto je toliko bitno da se vi isparadirate po gradu govoreći da ste pederi i lezbe, ok radi to u svoja 4 zida pa te možda ljudi neće toliko odbacivati. Pogotovo oni koji su ti najbitniji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare