To je to što me zanima!

Trgovački sud: Pogodovala je tvrtkama iz uže obitelji?

Osijek: Sutkinja Vlasta Velicki kaže kako se nije trebala izuzeti jer nije bilo suprostavljenih strana u predmetima pa nije ni nikome mogla pogodovati
Vidi originalni članak

Predsjednica Trgovačkog suda u Osijeku, Vlasta Velicki, radila je na 14 predmeta vezanih uz tvrtke u kojima su osnivači i odgovorne osobe najuži članovi njene obitelji, piše Jutarnji list. Ona je predmete tvrtki Werkos, IBL Plus, IBL i Indigo u kojima su njen suprug i članovi obitelji, uzimala preko reda i rješavala za 24 sata. Navode primjer tvrtke Lura-keksi koji je sutkinja uzela 21. rujna 2004, a tvrtka ga je predala dva mjeseca ranije, dok su IBL i IBL Plus predale zahtjev 2. rujna, a rješenje dobile dan kasnije. Vlasnik te tvrtke je bio njen tadašnji zet Luka Šarić. Sporni su navodno i predmeti Werkosa i Cati&Wellinga u kojima je vlasnik njen suprug Petar Velicki, koji je tražio povećanje temeljnog kapitala. Te slučajeve je ona uzela u rješavanje kad je drugi sudac išao na godišnji odmor. Ona pojašnjava da se nije trebala izuzeti iz tih predmeta jer nema suprostavljenih strana pa ni sukoba interesa i nije nikome mogla pogodovati. Visoki trgovački sud obavio je nadzor nad obavljanjem poslova sutkinje Velicki i utvrdio da je postupala u 7 predmeta u kojima su osnivači tvrtki i odgovorne osobe njeno srodstvo ili tazbina, no Jutarnji navodi da ih je duplo više.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • apocalypsedude 13.10.2009.

    zivjela rvatcka...

  • brkan1 12.10.2009.

    Pa sve je istina , taj pero je velika lopina a vlasta ga pokriva , to svi znaju u osijeku. Pa šta će mu tri firme ako jedna dobro radi.ali on prebacuje lovu iz jedne u drugu, a mom diši kaže da nema love a i ne javlja se na telefon. Vidi na ekranu tko ga zove i neće se javiti. A u gradu izigrava facu, žiro računi mu \"Prazni\", i sve uštimava prema ženinom nalogu. a ona ga pokriva. A ona izigrava facu, engleska kraljica joj nije ravna,čak ni bivši partijski sekretari. Ide faca po gradu svi joj se klanjaju.a muž dužan i bogu i vragu. A najviše kod kuće .Vlasta pitaj ga zašto ti je duža i zbog koje . A mislim da i znaš .

Komentiraj...
Vidi sve komentare