To je to što me zanima!

Trgovine na veliko i malo nedjeljom više neće raditi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Trgovine će moći raditi nedjeljom od 1. lipnja do 1. listopada. Kazne za nepridržavanje radnog vremena iznose od 50.000 do 250.000 kuna
Vidi originalni članak

Nedjeljom trgovine na veliko i malo te skladišta ubuduće neće raditi, propisano je novim Zakonom o trgovini koji je Vlada poslala u Sabor. Iznimno trgovine će nedjeljom moći raditi tijekom turističke sezone od 1. lipnja do 1. listopada te cijeli prosinac od 6 do 13 sati. Tako će tijekom cijele godine nedjeljom moći raditi štandovi za prodaju svijeća i cvijeća, kiosci, specijalizirane trgovine za prodaju pekarskih proizvoda, a benzinske postaje, prodavaonice na graničnim prijelazima, unutar zatvorenih područja autocesta, kolodvora, zrakoplovnih luka, pristaništa mogu raditi cijeli dan. Nedjelja će biti radna i za prodavaonice u sklopu bolnica, lječilišta, toplica, hotela, muzejsko-galerijskih objekata te zooloških vrtova u skladu s radnim vremenom objekta u kojem se nalaze. Kazne za nepridržavanje radnog vremena su od 50.000 do 250.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • amar 07.03.2008.

    Jasno mi je da mi trgovci nismo jedini koje rade tim danom,al sorry,imam prijatelje oko sebe koji rade u ugostiteljstvu,bolnicama i vatrogasnim službama koji su za taj dan plaćeni i imaju svoje slobodne dane,a mi radimo za duplo manju plaću,praznicima i nedjeljama,po12h,neki i više.Neznamo šta je tzv.produženi vikend,a neznamo ni kad su blagdani jer radimo.

  • entoni 07.03.2008.

    To 24sata sada je članak puno jasniji !

  • entoni 06.03.2008.

    Radi se ženo i treba negdje kupiti sendvič, nije riječ o crncima ! Rade ljudi subota i nedelja rad kao posao . Šta na hitnoj u policiji i kod vatrogasaca vikendom rade svemirci. Ugostiteljstvo nisi primjetila opet rad radnim danima, rad vikendom, bez obzira na struku , nije smak svijeta ako se radi samo treba platiti kao što dud@ kaže !

Komentiraj...
Vidi sve komentare