To je to što me zanima!

Tri dana prije napada Salah je rekao da ne poznaje napadače

Abdeslamu su bile pokazane fotografije braće Bakraoui, ali i Najima Laachraouija. On je kazao da ih ne poznaje, a istražitelji više na tome nisu inzistirali
Vidi originalni članak

Tri dana prije napada u Bruxellesu, belgijska policija pokazala je fotografije bombaša samoubojica Salahu Abdeslamu, uhićenog zbog upletenosti u napade u Parizu, no on je tvrdio da ih ne poznaje i svoju ulogu je prikazao nebitnom, prenose u petak francuski mediji. 

Dnevni list Le Monde poziva se na zapisnik dvosatnog ispitivanja Abdeslama obavljen 19. ožujka. Navodi da su istražitelji bili fokusirani na napade 13. studenoga u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, a ne na buduće planove islamista.

Po pisanju lista, Abdeslamu su bile pokazane fotografije braće Bakraoui, a on je kazao da ih ne poznaje. Istražitelji više na tome nisu inzistirali, piše dnevnik.

Braća Bakraoui sudionici su terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je u utorak najmanje 31 osoba ubijena. 

Francuska televizijska postaja BFM TV prenijela je da je Abdeslamu bila pokazana i fotografija Najima Laachraouija, drugog bombaša samoubojice koji se raznio u bruxellskoj zračnoj luci u utorak. Abdeslam je također zanijekao da ga poznaje. 

Pred istražiteljima je Abdeslam nastojao svoju ulogu prikazati kao nebitnu i odgovornost je prenio na svog starijeg brata Brahima, izvijestili su Le Monde i BFMTV.

Tvrdio je da je bio samo vozač, da je "unajmio automobile i rezervirao hotele" na zahtjev svoga brata koji se raznio u kafeu Comptoir Voltaire. Brat mu je također predao pojas s eksplozivom kojim se trebao raznijeti, ali je odustao u posljednji trenutak.

Osoba odgovorna za cijelu organizaciju napada u Parizu je  Abdelhamid Abaaoud, rekao je istrazi.

Ključni osumnjičenik za atentate u Parizu Salah Abdeslam odbio je razgovarati o napadima u Bruxellesu i pozvao se na svoje pravo na šutnju, objavile su ranije savezne belgijske vlasti. 

Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje za medije u kojem kaže da je Abdeslama prvi put moglo ispitati tek u subotu ujutro jer je bio ranjen pri uhićenju u petak poslije podne. Istražitelji su ga ispitivali o ključnim točkama napada počinjenih u Parizu 13. studenoga u kojima je ubijeno 130 osoba. Abdeslam je bio u Parizu u noći napada i prvi je osumnjičeni sudionik koji je uhvaćen živ. Abdeslam je u subotu nekoliko sati odgovarao istražiteljima, a zatim je rekao da bi želio iskoristiti svoje pravo na šutnju

Istražitelji su ga ispitivali odmah nakon napada u Bruxellesu u utorak no on je odbio govoriti. Neki kritičari tvrde da je Belgija trebala prisiliti Abdeslama da upozori vlasti da Belgiji prijete napadi.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • -wakeTfUp- 26.03.2016.

    jel rekao "majke mi"?? ako je onda vjerujem. e da ,i prste da je držao ispružene:))) PJCP:))

  • hvala bogu što sam ateist 26.03.2016.

    da se ovako nešto dogodi u Japanu ministar policije i cijeli ministarski kabinet bi počinio grupni sepuku, u Rusiji bi ministar bio pod hitno premješten u rudnik djamanata u Sibir ne kao šef smjene već kao smjena, kod nas se to nebi moglo dogoditi jer bi ga prije ispitivanja izrezbarili škarama za lozu, a u Belgiji je ministar ad je ćuo za sranje koje se dogodilo narućio toplu čokoladu s cimetom da se malo smiri.

  • liliana 26.03.2016.

    Istražitelji u Europi si ispali diletanti.Europa je pala.Bravo gđo Merkel,vi ste zaslužni za to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare