Obavijesti

News

Komentari 50

Tri dana prije napada Salah je rekao da ne poznaje napadače

Tri dana prije napada Salah je rekao da ne poznaje napadače
1

Abdeslamu su bile pokazane fotografije braće Bakraoui, ali i Najima Laachraouija. On je kazao da ih ne poznaje, a istražitelji više na tome nisu inzistirali

VIDEO

Tri dana prije napada u Bruxellesu, belgijska policija pokazala je fotografije bombaša samoubojica Salahu Abdeslamu, uhićenog zbog upletenosti u napade u Parizu, no on je tvrdio da ih ne poznaje i svoju ulogu je prikazao nebitnom, prenose u petak francuski mediji. 

Dnevni list Le Monde poziva se na zapisnik dvosatnog ispitivanja Abdeslama obavljen 19. ožujka. Navodi da su istražitelji bili fokusirani na napade 13. studenoga u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, a ne na buduće planove islamista.

Po pisanju lista, Abdeslamu su bile pokazane fotografije braće Bakraoui, a on je kazao da ih ne poznaje. Istražitelji više na tome nisu inzistirali, piše dnevnik.

Braća Bakraoui sudionici su terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je u utorak najmanje 31 osoba ubijena. 

Francuska televizijska postaja BFM TV prenijela je da je Abdeslamu bila pokazana i fotografija Najima Laachraouija, drugog bombaša samoubojice koji se raznio u bruxellskoj zračnoj luci u utorak. Abdeslam je također zanijekao da ga poznaje. 

Pred istražiteljima je Abdeslam nastojao svoju ulogu prikazati kao nebitnu i odgovornost je prenio na svog starijeg brata Brahima, izvijestili su Le Monde i BFMTV.

Tvrdio je da je bio samo vozač, da je "unajmio automobile i rezervirao hotele" na zahtjev svoga brata koji se raznio u kafeu Comptoir Voltaire. Brat mu je također predao pojas s eksplozivom kojim se trebao raznijeti, ali je odustao u posljednji trenutak.

Osoba odgovorna za cijelu organizaciju napada u Parizu je  Abdelhamid Abaaoud, rekao je istrazi.

Ključni osumnjičenik za atentate u Parizu Salah Abdeslam odbio je razgovarati o napadima u Bruxellesu i pozvao se na svoje pravo na šutnju, objavile su ranije savezne belgijske vlasti. 

Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje za medije u kojem kaže da je Abdeslama prvi put moglo ispitati tek u subotu ujutro jer je bio ranjen pri uhićenju u petak poslije podne. Istražitelji su ga ispitivali o ključnim točkama napada počinjenih u Parizu 13. studenoga u kojima je ubijeno 130 osoba. Abdeslam je bio u Parizu u noći napada i prvi je osumnjičeni sudionik koji je uhvaćen živ. Abdeslam je u subotu nekoliko sati odgovarao istražiteljima, a zatim je rekao da bi želio iskoristiti svoje pravo na šutnju

Istražitelji su ga ispitivali odmah nakon napada u Bruxellesu u utorak no on je odbio govoriti. Neki kritičari tvrde da je Belgija trebala prisiliti Abdeslama da upozori vlasti da Belgiji prijete napadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.