To je to što me zanima!

Tri mladića silovala djevojku i prenosili uživo na Facebooku

Švedska: Svjedokinja koja je vidjela video pozvala je policiju. Dok su prikazivali drugi stream, uhitila ih je policija. Mladići su u pritvoru. Mogli bi dobiti veću kaznu jer su snimali silovanje
Vidi originalni članak

Djevojku su u nedjelju ujutro u Uppsali u Švedskoj silovala trojica mladića. Napadači su silovanje prenosili uživo na Facebooku. Svjedokinja koja je vidjela video pozvala je policiju. Dok su prikazivali drugi stream, uhitila ih je policija. Jedan od napadača je prema snimci imao pištolj.

U srijedu su ih izveli pred suca istrage. Mladići su stari 18, 20 i 24 godine. Mladiće stare 18 i 20 godina sumnjiče za silovanje i nalaze se u pritvoru. 24-godišnjak dobio je pritvor od tri tjedna iako ga ne sumnjiče za silovanje. On je bio taj koji je snimao.

Javnost u Švedskoj prati slučaj i pita se da li će i koliko snimka s Facebooka utjecati na tužbu i kasniju kaznu. U zakonu ne postoji stavka o širenju takvih videa i fotografija no moguće je i da baš zbog toga što su silovanje prenosili uživo, kazna bude veća. U Švedskoj je Facebook streaming u slučaju kriminalnih djela nešto novo. No da se silovanja, zlostavljanja i nanošenje ozljeda snimaju i kasnije dijele nije nešto novo. Početkom siječnja mladić u  Malmöu je ubijen hicem u lice na autobusnoj stanici. Mrtvo tijelo je fotografirao prolaznik. Snimku je objavio na društvenim mrežama. Policija je molila javnost da fotografiju obrišu i ne dijele dalje. Zakonski je to definirao kao povreda integriteta.

Mladići koji su silovali djevojku mogli bi dobiti šest godina zatvora. Ako sudac zbog snimanja proglasi silovanje "teškim" mladići bi mogli dobiti do deset godina zatvora. No video je u međuvremenu obrisan i ostale su samo fotografije. Policija pokušava naći video kako bi mogla dokazati da je žrtva u trenutku napada bila i bez svijesti. Ako ne nađu video, tada ovise samo o izjavama svjedoka, piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Cipelcug 14.02.2017.

    Molim lijepo da se, poradi sigurnosti ženskog stanovništa zemalja primateljica, migrantim omoguće besplatni posjeti bordelima. Posjete financiraju svi zagovornici multikulture iz vlastitog džepa.

  • Cipelcug 14.02.2017.

    Molim lijepo da se, poradi sigurnosti ženskog stanovništa zemalja primateljica, migrantim omoguće besplatni posjeti bordelima. Posjete financiraju svi zagovornici multikulture iz vlastitog džepa.

  • mrTrobec 14.02.2017.

    U domovini su prcili ovce i slusali price kako je na zapadu sexualni zivot slobodan,to je rezultat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare