To je to što me zanima!

Tri obitelji vatrogasaca dobile 2,350 milijuna kuna

Općinski sud u Šibeniku preostalim obiteljima poginulih vatrogasaca na Kornatima dodijelio je ukupno 2,365 milijuna kn odštete za duševne boli
Vidi originalni članak

Sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Silvana Klisović prihvatila je zahtjeve za novčanom naknadom duševnih boli obiteljima vatrogasaca stradalih 30. kolovoza na Kornatu. Nakon što je u srijedu presuđeno da Grad Vodice, Općina Tisno, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te DVD-i Vodice i Tisno obiteljima stradalih dobrovoljnih vatrogasaca Stančić, Ševerdija, Skočić, Strikoman i Juričev Mikulin moraju platiti 3,365.000 kuna, danas je i obiteljima profesionalnih vatrogasaca dodijeljeno 2,350.000 kuna, koje će platiti Grad Šibenik i Javna vatrogasna postrojba Šibenik.
- Obitelji su zadovoljne presudom, a posebno time što je Vlada najavila da će platiti te troškove. Nadaju se da je to promjena politike prema vatrogastvu i Gorskoj službi spašavanja te se nadaju kako će Vlada poduzeti sve da se Kornat nikad ne ponovi. Obitelji stradalih vatrogasaca vjeruju da će u kaznenom postupku vještaci nalaz i mišljenje napraviti prema svojoj savjesti. Vjeruju da će istražni sudac Branko Ivić prihvatiti prijedlog DORH-a da ponovno ispitaju jedinog preživjelog - Franu Lučića, zato što je prvi put ispitivan samo uz nazočnost istražnog suca - rekao je nakon presude odvjetnik obitelji Maro Mihočević.
Odvjetnik tuženih Branko Baica rekao je kako je zadovoljan što će Vlada pomoći lokalnoj samoupravi. Današnjom presudom u parnici za naknadu duševnih boli obitelji osam stradalih vatrogasaca koje zastupa odvjetnik Maro Mihočević dobile su od jedinica lokalne samouprave, vatrogasnih postrojbi i Industrijsko-obrtničke škole ukupno 5,715.000 kuna. Isti odvjetnik u tužbi protiv Republike Hrvatske traži još 540.000 kuna za obitelj stradalog ročnog vojnika Josipa Lučića. Obitelji Tomislava, Ivice i Ante Crvelina te jedini preživjeli Frane Lučić zasad nisu pokretali parnice nego se nadaju odštete dobiti izvansudskom nagodbom. Na današnjem ročištu kao jedini svjedok ispitan je bivši zapovjednik JVP Šibenik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Dražen Slavica.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare