Obavijesti

News

Komentari 0

Tri obitelji vatrogasaca dobile 2,350 milijuna kuna

Tri obitelji vatrogasaca dobile 2,350 milijuna kuna
1

Općinski sud u Šibeniku preostalim obiteljima poginulih vatrogasaca na Kornatima dodijelio je ukupno 2,365 milijuna kn odštete za duševne boli

VIDEO

Sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Silvana Klisović prihvatila je zahtjeve za novčanom naknadom duševnih boli obiteljima vatrogasaca stradalih 30. kolovoza na Kornatu. Nakon što je u srijedu presuđeno da Grad Vodice, Općina Tisno, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te DVD-i Vodice i Tisno obiteljima stradalih dobrovoljnih vatrogasaca Stančić, Ševerdija, Skočić, Strikoman i Juričev Mikulin moraju platiti 3,365.000 kuna, danas je i obiteljima profesionalnih vatrogasaca dodijeljeno 2,350.000 kuna, koje će platiti Grad Šibenik i Javna vatrogasna postrojba Šibenik.
- Obitelji su zadovoljne presudom, a posebno time što je Vlada najavila da će platiti te troškove. Nadaju se da je to promjena politike prema vatrogastvu i Gorskoj službi spašavanja te se nadaju kako će Vlada poduzeti sve da se Kornat nikad ne ponovi. Obitelji stradalih vatrogasaca vjeruju da će u kaznenom postupku vještaci nalaz i mišljenje napraviti prema svojoj savjesti. Vjeruju da će istražni sudac Branko Ivić prihvatiti prijedlog DORH-a da ponovno ispitaju jedinog preživjelog - Franu Lučića, zato što je prvi put ispitivan samo uz nazočnost istražnog suca - rekao je nakon presude odvjetnik obitelji Maro Mihočević.
Odvjetnik tuženih Branko Baica rekao je kako je zadovoljan što će Vlada pomoći lokalnoj samoupravi. Današnjom presudom u parnici za naknadu duševnih boli obitelji osam stradalih vatrogasaca koje zastupa odvjetnik Maro Mihočević dobile su od jedinica lokalne samouprave, vatrogasnih postrojbi i Industrijsko-obrtničke škole ukupno 5,715.000 kuna. Isti odvjetnik u tužbi protiv Republike Hrvatske traži još 540.000 kuna za obitelj stradalog ročnog vojnika Josipa Lučića. Obitelji Tomislava, Ivice i Ante Crvelina te jedini preživjeli Frane Lučić zasad nisu pokretali parnice nego se nadaju odštete dobiti izvansudskom nagodbom. Na današnjem ročištu kao jedini svjedok ispitan je bivši zapovjednik JVP Šibenik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Dražen Slavica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.