To je to što me zanima!

Tri potresa zatresla su Italiju: Osjetili su ih i stanovnici Istre

Prema podacima Europsko-mediteranskog centra za potrese (EMSC), prvi potres magnitude 4.8 zbio se četiri minute nakon ponoći, a epicentar mu je bio u Jadranskom moru
Vidi originalni članak

Tri potresa noćas su, malo nakon ponoći, zabilježena u sjevernom Jadranu u blizini Ravenne.

Prema podacima Europsko-mediteranskog centra za potrese (EMSC), prvi potres magnitude 4.8 zbio se četiri minute nakon ponoći, a epicentar mu je bio u Jadranskom moru 15 km istočno od Ravenne na 10 km dubine.

Drugi potres magnitude 2.1 uslijedio je 13 minuta kasnije, a epicentar mu se nalazio 28 km sjeverno od Ravenne na 13 km dubine, piše IstraMet.

Treći ponovno nešto snažniji potres magnitude 3.0 zabilježen je 5 km zapadnije u odnosu na prvi, a epicentar se nalazio na 15 km dubine.

Potres se prema javljanju naših čitatelja osjetio i u dijelovima Istre, naročito na Bujštini te u Pazinu i Motovunu, a brojne dojave stigle su i iz Slovenije.

U blizini epicentra prema aktualnim izvješćima talijanskih portala zabilježene su samo manje štete.

Lagan potres kod Kalnika

Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su u utorak, 15. siječnja u 7 sati i 54 minute lagan potres od 2.3 prema Richteru s epicentrom kod Kalnika.

Intenzitet u epicentru je bio III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Prema dojavi građana potres se osjetio u Gornjoj Rijeci.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 15.01.2019.

    to srbi buse izlaz na more

  • arow 15.01.2019.

    Samo da je negdje ubace

  • nickkobalt 15.01.2019.

    Crvena zvijezda 3. 2. 1. Kreni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare