To je to što me zanima!

"Tri puta sam umro, ali me je majčinska ljubav opet oživjela"

Život Jadranke Perajice se 1990. u trenutku promijenio. Njezin tada 14-godišnji sin Dean bio je zdravo dijete. U vozilu Hitne na putu do Zagreba 3 puta mu je stalo srce
Vidi originalni članak

Protrnula sam. Glas s druge strane telefona rekao je da mi se sin u školi srušio u nesvijest, prisjetila se Jadranka Perajica (55) iz Labina. Život joj se te ‘90. u trenutku promijenio. Njezin tada 14-godišnji sin Dean bio je zdravo dijete. U vozilu Hitne na putu do Zagreba tri mu je puta stalo srce i prestao je disati. Prsnula mu je žila u mozgu. 

- Ostao je nepokretan i bio je u komi. Liječnici su mi rekli neka se pomirim s tim da njega više nema. Uz krvarenje, dobio je bakterijsko trovanje krvi, tj. sepsu, meningitis, moždani udar, imao je tlak 300 i samo su ga aparati održavali na životu - prepričava Jadranka užas kroz koji je prolazila njezina obitelj. Ima još jednog sina, Denisa, koji je tada imao tek pet godina i kod kuće je nestrpljivo očekivao vijesti o bratu. Supruga alkoholičara, tvrdi ona, uopće nije bilo briga za djecu, pa je cijeli teret nosila sama. Nije pristala da Deanu isključe aparate. Nakon dva mjeseca iznenada je otvorio oči.

- Bio sam zarobljen u svojem tijelu. Čuo sam sve što se oko mene zbiva, no nisam mogao otvoriti oči, nisam se mogao pomaknuti - kaže u dahu. Zaboravio je govoriti i hodati. Liječnici su Jadranki rekli da se mladić sigurno neće oporaviti te da ne očekuje ništa. No ona je bila odlučna u nakani da on ozdravi.

- Poslali su nas u Krapinske toplice. Svaki dan sam vježbala s njim. Ostavila sam posao, a i rastala sam se od muža - priča Jadranka. 

Nakon četiri godine neprekidnog rada i vježbanja, Dean se konačno počeo oporavljati.

- Završio sam i školu, smjer za pomoćnog pletača - kazao je Dean i dodao kako najviše voli šetati u prirodi. Danas ima 35 godina.

- Jako sam sretna. On se posve oporavio. Ima epilepsiju i malo teže hoda, no to su mu jedine posljedice strahota koje smo preživjeli. Svega se sjeća i kao da nikad nije ni bio bolestan. Otac mu je preminuo. Pijan je pao s balkona, pa je Dean dobio njegovu mirovinu. Uz to i invalidninu nekako uspijemo skrpati na mjesec. Sretni smo jer smo živi i zdravi - zaključila je Jadranka.

Zbog Deana se obitelj iz Kutine preselila u Labin

Jadranka je nakon rastave upoznala Nikolu Perajicu (41). Ubrzo je postao prava očinska figura njezinoj djeci i počeli su živjeti kao skladna obitelj, a rodio im se i sin Ante (13). Prije nekoliko mjeseci liječnik u Kutini rekao im je da bi Deanu zbog zdravlja godila promjena zraka. Cijela obitelj stoga se preselila u Labin.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • branko3005 28.12.2011.

    Umro je al je živ, taj mora da je nešto u rodu sa ivom gregurevićem

  • feba 28.12.2011.

    Nije svako zlo za zlo,ipak ima i dobrog u ovoj životnoj priči.U trenu se život promijeni,prođe se pakao ali se dogodi i dobro.Živi su,sretni su a onaj cinik koji kaže da ne bi tako živio,ovaj Panzer-Division očito ne voli život i ne cijeni ga dovoljno.

  • ojčoićopgzhglč 28.12.2011.

    Ovo je noćna mora, da nije imao ta oštećenja mozga danas bi sigurno bio potpuno drugačiji čovjek, ja osobno bi rađe bio mrtav nego nakon par moždanih bio lizač oltara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare