To je to što me zanima!

'Trnoružica' spava po dva tjedna zbog rijetke bolesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Britanska tinejdžerica Louisa Ball ima sindrom 'Uspavane ljepotice'. Spava dva tjedna u komadu. Otac je uvjeren da glumi jer samo želi pažnju...
Vidi originalni članak

Britanka Louisa Ball (15) ima rijedak Kleine Levine sindrom 'Uspavane ljepotice' zbog kojega spava po dva tjedna u komadu. Problem se pojavio nakon gripe koju je prebolila prije godinu dana. Odspavala je četiri dana. Roditelji su zvali liječnika jer je nisu mogli probuditi.
- Poremećaj je sasvim nepredvidljiv. Može trajati dva tjedna, a može i sasvim nestati - rekao je dr. Emanuel Mignot sa Sveučilišta Stanford. Ne zna se što uzrokuje sindrom ni kako se liječi. Pogađa tinejdžerice i obično nestane nakon osam do 12 godina. Louisu pogodi svakih četiri do pet tjedana, a nastavnici i prijatelji već znaju prepoznati simoptome. Prestane govoriti i postane nervozna. Nakon što zaspi roditelji moraju paziti da ne dehidrira ili umre od gladi. Louisa je prespavala obiteljske odmore, testove u školi, nastupe. Otac je uvjeren kako njegova kćer glumi simptome kako bi privukla pažnju. Misli kao uzalud gubi život zbog spavanja.
- Strašno sam nervozna zbog bolesti. Znam da puno toga propuštam - rekla je Louisa.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • veco206 10.02.2010.

    i ja bi prespavao ovu zimu

  • zoran123456 10.02.2010.

    jedno pitanje, zašto žene mnogo manje hrču i sline od muškaraca ? ... osim kad ne postanu stare babe ...

  • odbojkasica zd 10.02.2010.

    stvarno joj je caca lud ...bas mos glumit to.ma daj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare