To je to što me zanima!

Trojac iz BiH na Jadranu ukrao čak 118 vanbrodskih motora

Lopovi su operirali na čitavoj hrvatskoj obali pa su u hvatanje bile uključene PU Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska, Primorsko-goranska i Istarska
Vidi originalni članak

U istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku na 30 dana su pritvorena trojica lopova iz BiH i njihov pomagač iz Hrvatske koji su od listopada do kraja siječnja ukrali čak 118 vanbrodskih motora.

Lopovi su operirali na čitavoj hrvatskoj morskoj obali pa su u njihovo hvatanje bile uključene policijske uprave Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska, Zadarska, Primorsko-goranska i Istarska.   

Najviše ukrali na području Zadarske županije

Utvrđeno je da su BiH državljani u dobi od 19, 38 i 46 godina krali vanbrodske motore različitih marki i jačine od četiri do 20 'konja'. Ukrali su devet komada na području Istarske, 16 na području Primorsko-goranske, 47 na području Zadarske, 35 na području Splitsko-dalmatinske i 11 na području Šibensko-kninske Policijske uprave. 

- Osumnjičeni bi u lučici ili privezištu uporabom podesnog alata otuđivali izvanbrodske motore, koje bi prevezli kod osumnjičenog 50-godišnjaka iz Gradišta na skladištenje, a potom, radi preprodaje, prevozili preko državne granice u Bosnu i Hercegovinu. Motore su preko granice prevozili kombijem, po jedan ili dva u svakoj turi - rekao je načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić na konferenciji za novinare.

Pritvoreni su, a istraga se nastavlja

Lopovi žive u pograničnom području BiH, uz Vukovarsko-srijemsku županiju, zbog čega policiji nisu bili sumnjivi njihovi česti prijelazi granice. Lopovi i pomagač su pritvoreni, a istraga se i dalje nastavlja. Preko Interpola se pokušavaju utvrditi kanali prodaje i pronaći ukradeni motori.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • cassini 04.02.2013.

    a viđe bosanaca kak mi daju minuse...e "gospodo" poslije 1.7. ove godine nebute samo tako preko grane...

  • pula75 02.02.2013.

    Možda su i nama'???????

  • presvijetli 02.02.2013.

    Pala HDZ-a pali i bosanski kriminalci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare