To je to što me zanima!

Troje djece kritično: Pronašli su novi kamion s izbjeglicama

UŽAS: U Austriji je pronađen novi kamion s 26 izbjeglica, a troje male djece u kritičnom je stanju zbog dehidracije, javila je austrijska novinska agencija APA
Vidi originalni članak

U Austriji je u petak ujutro pronađen novi kamion s 26 izbjeglica, a troje male djece u kritičnom je stanju, javlja Reuters.

Kamion s izbjeglicama iz Sirije, Afganistana i Bangladeša zaustavljen je u mjestašcu St. Peter am Hart blizu njemačke granice. Djeca su bila omamljena zbog manjka tekućine, vrućine i nedostatka kisika u kamionu. Djeca i roditelji smješteni su u bolnicu u obližnjem Braunauu.

Uhićen je 29-godišnji rumunjski vozač. 

Zbog tragedije pojačane kontrole

Austrija je krenula u oštriju borbu protiv krijumčara koji švercaju izbjeglice preko granica Europske unije. 

Kako piše Kronen Zeitung, austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova ranije je objavila da će se kontrole na rutama koje preferiraju šverceri ljudima drastično pojačati. Pojačane su i kontrole na granicama, a ostvaruje se i bliža suradnja s policijskim snagama u čitavoj regiji. 

Idi na 24sata

Komentari 140

  • Kis00 30.08.2015.

    trojica ilegalnih maloljetnih imigranata uhićena su na osnovu optužbi za silovanje voditeljice prihvatnog centra za azilante u gradu Fiuggi, u provinciji Frosinone, gdje su imigranti bili smješteni. Sva trojica kazneno će odgovarati za grupno silovanje. Prema policijskom izvješću, trojac je prvo onesposobio i pretukao voditeljicu, a potom su ju odvukli u žensku svlačionicu gdje su ju silovali. Imigranti su također uništili dio centra.

  • Komotan 30.08.2015.

    Da mi je netko rekao da ću ovakve scene gledati za svog života, rekao bi mu da laže. Tko u stvari ima pravo na život, to mi se stalno mota po glavi.

  • mama2misa 30.08.2015.

    Ovo je prestrašno..te krijumčare treba kazniti sa maksimalnom kaznom zatvora jer prvo jadnim ljudima uzmu ogromne količine novaca obečavajući im brda i Doline da ih na kraju ostave na nesnosnim vručinama u zatvorenim kamionima..Ne znam kakav sklop u glavi imaju takvi ljudi koji malu dječicu mogu samo tako utrpati i ostaviti kao stoku..Pardon ni stoku tako ne bi ostavila!!!užas!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare