To je to što me zanima!

Troje osumnjičenih za napad nakon Zagreb Pridea idu na mjesec dana u istražni zatvor

Osumnjičena 24-godišnja žena prvo je udarila muškarca i ženu koji su snimali paljenje zastave da bi zatim došla i do naše novinarke Tee Paponje koja je također snimala paljenje pa je udarila i nju
Vidi originalni članak

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je četvero osumnjičenih za napad na Marulićevom trgu nakon Zagreb Pridea.

Riječ je o četvorici muškaraca starosti 39, 18, 19 i 26 godina te ženi staroj 24 godine. 

DOBILI KAZNENE PRIJAVE Napadače na sudionike Zagreb Pridea terete za zločin iz mržnje

Kako navodi DORH, četvero osumnjičenih te je večeri primijetilo mladića koji je oko struka imao zavezanu zastavu duginih boja koja je simbol LGBTIQ zajednice te su ga prvo verbalno napali, a zatim ga je jedan udario šakom u glavu i nanio mu lakše tjelesne ozljede. Potom su uzeli duginu zastavu koju je napadnuti mladić odložio sa strane te su ju trojica osumnjičenih držala dok ju je četvrti palio upaljačem. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osumnjičena 24-godišnja žena prvo je udarila muškarca i ženu koji su snimali paljenje zastave da bi zatim došla i do naše novinarke Tee Paponje koja je također snimala paljenje pa je udarila i nju misleći da je i ona dio okupljenih pripadnika LGBTIQ zajednice.

OBAVIJESTIT ĆE MEĐUNARODNE AKTERE Mreža novinara SafeJournalist osudila napad na novinarku 24 sata nakon Zagreb Pridea

Svi oni osumnjičeni su za javno poticanje na nasilje i mržnju.

Od ukupno petero osumnjičenih njih troje ide u istražni zatvor na mjesec dana. Najmlađi napadač i 24-godišnjakinja pušteni su na slobodu.

Idi na 24sata