To je to što me zanima!

Troje u bolnici, strahuje se da će broj oboljelih štićenika rasti

Vlasniku zagrebačkog doma za stare i nemoćne i socijalnoj radnici prvima je uzet bris i njihovi nalazi znat će se tijekom dana. Epidemiolozi pokušavaju otkriti kako je virus ušao u dom, jer ga oboljeli nisu napuštali
Vidi originalni članak

Molim vas u ogromnoj sam gužvi. Sva pitanja pošaljite isključivo na mail. Pogledajte koji je na internetu, stvarno nemam vremena, užurbano nam je ponavljao ravnatelj zagrebačkog doma za starije i nemoćne osobe (podaci poznati redakciji) čijih je troje štićenika pozitivno na korona virus. Sve troje odvezli su u bolnicu Fran Mihaljević, dok su ostale korisnike testirali u domu.

Vijest o proboju korona virusa u zagrebački Dom umirovljenika ujutro je objavljena na sjednici Zagrebačkog kriznog stožera, a priopćio ju je dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

- Od jutros imamo proboj korone u dom za starije, troje je pozitivno. Tamo ima 110 ljudi. Testirano je 30 korisnika i 10 djelatnika, a očekuju se rezultati. Tijekom dana znat će se kako je korona virus ušao u dom i tko je zaražen - rekao je Šostar. 

10 PREKRŠILO SAMOIZOLACIJU Četiri novoboljela u Zagrebu, korona ušla u Dom za starije

Kako smo neslužbeno doznali, djelatnici doma testirali su se na koronu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar, a na testiranja trebaju dolaziti i tijekom poslijepodneva. Štićenike doma na korona virus će testirati glavna sestra koja je uz zaštitnu opremu dobila upute i opremu za testiranje pacijenata na korona virus. Kako doznajemo, tri štićenika zaražena korona virusom nisu nigdje izlazili, te se još uvijek ne zna kako je virus ušao u dom. Na žalost, očekuje se još zaraženih.  

Vlasnik staračkog doma u koji je virus ušao ukupno ima tri staračka doma. Član Nacionalnog stožera Krunoslav Capak na konferenciji stožera potvrdio je da su vlasnik i socijalna radnica jedini koji komuniciraju i cirkuliraju među ta tri doma.

- Njima su prvo uzeti brisevi i njihovi rezultati prvi će biti poznati. Svi zaposlenici su testirani i nitko od njih ne pokazuje simptome. U poslijepodnevnim satima testirat će se svi korisnici  - rekao je Capak te dodao da je situacija u domu pod kontrolom.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da su domovi koje drži Grad Zagreb još pod kontrolom, ali je kritizirao činjenicu da dosad nije bilo naputka da se i u privatne domove za starije dostave sredstva za zaštitu.

- Do sada privatni domovi od Grada Zagreba nisu tražili nikakva zaštitna sredstva, a nije bio ni naputak centralnog stožera. Ali, ne želim biti general poslije bitke - rekao je Bandić.

Od vlasnika zagrebačkog staračkog doma još nismo dobili odgovore na pitanja koje smo mu, kako je tražio, poslali e -mailom.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • zeljko010 15.04.2020.

    Braća K Bandićevi frendići

  • Savski babinjak 15.04.2020.

    Bene Vita?Tako smo, 2003. godine, nakog pomnog razmišljanja, izabrali lokaciju kraj Maksmira i sagradili našu prvu ustanovu smatrajući ju idealnom za lagodan život i u najdubljoj starosti. Zahvaljujući mnoštvu zadovoljnih korisnika dobili smo priliku proširiti se te se tako danas s nalazimo na 3 lokacije, sve okružene Maksimirskom šumom i u neposrednoj blizini dviju bolnica (KBC Rebro i KBC Dubrava). U njima se već preko 15 godina svakoga dana trudimo pružati vrhunsku njegu i skrb kako biste Vi i Vaši najmiliji imali lijep i ugodan život.

  • 15.04.2020.

    Vidio sam danas novinare HRT-a na bukovcu kod starackog doma bene vita.. mozda je to to.. a mozda i nije ://

Komentiraj...
Vidi sve komentare