To je to što me zanima!

Trojica motorista poginula na cesti u zadnja 24 sata

Hrvoje Pavlinović (19) sa suvozačem udario je u kameni zid u Tučepima i pao u provaliju. U Dicmu motociklist (28) poginuo je zbog prevelike brzine
Vidi originalni članak

TUČEPI: Dvojica mladića udarili u zidić
Hrvoje Pavlinović (19) i suvozač Viktor Tarlambaj (22) vozili su se u subotu oko 20 sati u Tučepima na motociklu Aprilia. Pavlinović je u zavoju izgubio kontrolu i udarili su u kameni zid. Vozač motocikla preletio je zid i pao u provaliju duboku 12 metara. Umro je u bolnici nakon 2,5 sata od teških ozljeda lubanje, pluća i jakog krvarenja. Suvozač Tarlambaj nije teško ozlijeđen i ima ogrebotine potkoljenice i šake. Obojica su nosili kacige.

DICMO: Izgubio kontrolu zbog brzine
Na cesti Sinj-Split u nedjelju ujutro u 6.25 sati motociklist Miro Podrug (28) izgubio je kontrolu i pao na kolnik. Zbog prevelike brzine metrima je klizio po cesti i na mjestu je preminuo od ozljeda.

POREČ: Kiom prepriječio put motociklistu
U nedjelju nešto prije 14 sati u stravičnom sudaru na cesti Poreč - Novigrad kod skretanja za Červar Porat poginuo je motociklist Andrej Lozić (42) iz Zambretije kraj Umaga. Suvozačica na motociklu je ozlijeđena, a pomoć joj je pružena u porečkom Domu zdravlja. Ozljede joj kako doznajemo nisu opasne po život. Nesretni motociklist se je sa svojom Yamahom iz Poreča vozio prema kući u Novigradu. Kod skretanja za Červar Porat, na ravnom dijelu ceste, motociklistu se ispriječila Kia Picanto. Sudar je bio neizbježan. Motocikl koji se nakon sudara niz prometnicu otklizao 50 metara zabio se u stražnji lijevi dio Kie. Motociklistu nije bilo spasa. Zbog policijskog očevida promet je na tom dijelu u prekidu i vozi se obilaznim pravcima. Uzrok nesreće i identitet poginulog muškarca još se utvrđuje. Neslužbeno doznajemo da je nesreću izazvao neoprezni vozač Kie Picanto koji je oduzeo prednost motociklu.

KARLOVAC: Nastradao predsjednik moto-kluba
U sudaru između terenca BMW i motocikla Kawasaki u Karlovcu, na prometnici nedaleko od naplatnih kućica autoceste, ozljede opasne po život zadobio 45-godišnji motociklist, predsjednik njihovog Kluba Darko Černugelj. On je 2006. sa skupinom volontera i sportaša motociklista u suradnji s PU karlovačkom organizirao školu sigurne vožnje motocikala i skutera, te akciju dobrovoljnog davanja krvi pod geslom "Ne prolijevajmo krv na cesti - darujmo je". Hrvatski motociklistički savez proglasio ga je ove godine najboljim vozačem godine za 2008.

BRELA: Motorom udario u auto
Motociklist Damir Šušak (20) životno je ugrožen nakon sudara sa osobnim automobilom u Brelima. Iz još uvijek nepoznatih razloga Damir je na Jadranskoj magistrali Hondom udario u auto. Ima višestruke ozljede opasne po život te je prebačen u KBC Split.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ssain 16.03.2009.

    I sam sam motorist pa tvrdim da je najvećim dijelom krivica brzina motorista, a zatim oduzimanje prednosti od strane automobila... U većini slučaj nas auto primjeti prekasno...a to je jer smo doletili prebrzo. Volim brzu vožnju ali ja je ostavljam za otvorenu cestu (iako ni tamo nisi sto posto siguran).

  • COSA-NOSTRA 16.03.2009.

    I sama vozim motor a imala sam i prometnu kao suvozačica na motoru a kriv je bio vozač koji me vozio, naravno zbog brzine. Činjenica je da većinom kriva brzina. A najveća glupost je reć da je auto oduzelo prednost motoru. Oni dolete takvim brzinama da ga čoviek uopće ni ne stigne vidit. Koliko puta je motor proša kraj mene tolikom brzinom da nisam bila sigurna jel raketa ili mi se učinilo. To je za nevirovat. Razumim i tu ljubav i strast za time, možda i sama to volim, ali za Boga miloga ne na državnim i gradskim cestama. Postoji Grobnik, dođeš i ludiraš se ako te volja a ako se ubiješ: sam pa\'-sam se ubio! Nažalost su motoristi većinom sami sebi krivi i još uvik se većinom gine na trkalicama i ostalim brzincima. Čast iznimkama. Također je notorna glupost napisat: nosio je kacigu jer šta će te sačuvat kad padneš pri brzini od 200 km/h. Osim glave imaš i kičmu i ostale djelove tijela. Tribali bi svi pazit više i na sebe i na druge a ne predpostavljat.

  • mala 2 16.03.2009.

    Vozim automobil i suvozać sam na motociklu i moram reči da u večini slućajeva za sudar su krivi vozači auta .Sama sam imala x slućajeva kad nam je auto oduzeo prednost i samo staloženost mog partnera nas je spasila od pada.Da budem jasna mi se ne vozimo brzo i nitko mi ne može reči ako vozim po ograničenju da me nije vidio .Ima motorista koji luduju ali ima i vozača auta koji misla da su sami na cesti ,balavaca s nabrijanim autima a i onih s pepeljarkama koji ne vide metar ispred sebe .Na žalost uvijek loše prođu oni na dva točka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare