To je to što me zanima!

Troši milijune na telefon da nauči svirati roženicu

HALO ISTRA: Istarski milijunaš Aldo Tončić (66) živi u Indoneziji. Iz Indonezije često zove svoga prijatelja u Labin te sat i pol telefonski uči svirati
Vidi originalni članak

Iz Gajane kraj Pule otišao sam u svijet 60-ih godina sa narančom u džepu i poderanom cipelom. Danas imam vilu u Singapuru, tri vile u Indoneziji, vozim Ferrari i razmišljam o kupnji kuće od 370.000 eura- govori Aldo Tončić (66). Otac je troje djece, a kaže da mu je za prvi milijun dolara trebalo 10 godina rada. Počeo je kao strojobravar u Istri, no zbog malih plaća otišao je u svijet i majci ostavio plaću pod jastukom. Radio je u Italiji, pa u švedskom brodogradilištu, potom kao varioc u Australiji, da bi ga putevi odveli na platformu u Indoneziju.
- Radio sam za tri tisuće dolara na mjesec. Nakon dvije godine rada palo mi je na pamet otvoriti kompaniju sa Španjolcem i Slavoncem. Radili smo zajedno 25 godina, počeli sa dvije mašine za varenje, te došli na njih 150 i 1500 zaposlenih, govori Aldo. Za sebe će reći da je jednostavan i skroman. Najmlađi sin (13) školuje se u Singapuru, a zbog školovanja djece morao je prodati dvije vile koje je tamo imao.
- Velika ljubav su mi istarski instrumenti, a u Indoneziji izrađujem roženice. kako nisam znao svirati, u Istri sam upoznao prijatelja iz Labina koji me telefonom već godinu dana uči svirati. Nazovem ga iz Indonezije i uči me po sat i pol. Na telefonske račune do sada sam potrošio 7.000 dolara - rekao je Aldo.



VILE, HARLEY, FERRARI, MILIJUNI
Firma koju je u Indoneziji osnovao s prijateljima bavila se varenjem cijevi. Ima tri vile u Indoneziji, vilu u Singapuru, Mercedes, Ferrari i dva Harleyja. Planira kupiti kuću kraj Pule za 370.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • rolatino 14.03.2010.

    dud@,to sam i ja odmah uočila, troši milijune na telefon a na kraju piše da je potrošio do sada 7000$,,,haha

  • tvoja_najgora_noćna_mora 14.03.2010.

    I onda nek mi netko kaže da novac ne kvari ljude. Onda kad je otišao samo s naranđom u dzepu od kuce, kladim se da je bio pet puta bolji, pravedniji i pošteniji. A ovo sad, je čist odraz snobizma.

  • -mrvica- 14.03.2010.

    Morao prodati dvije vile za školovanje djece???????..sve će to djeca spiskat....

Komentiraj...
Vidi sve komentare