To je to što me zanima!

Troškovi uređenja vile za Mesića prešli milijun kuna

Troškovi uređenja Mesićeve rezidencije prvo su se procjenjivali na oko 800.000 kuna, no troškovi su porasli. Vila se proteže na 312,5 'kvadrata'
Vidi originalni članak

Stjepan Mesić moći će se useliti u svoju novu vilu odmah po isteku mandata, tvrde u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. Adaptacijom Mesićeve rezidencije vrtoglavo rastu troškovi. Rezidencija na tri etaže u Grškovićevoj ulici prostire se na 312,5 'kvadrata'. Troškovi uređenja prvo su se procjenjivali na oko 800.000 kuna. Prema pisanju Jutarnjeg lisat trošak je naglo porastao na 1,3 milijuna kuna, a ako se na to doda PDV dolazi se do velikih 1,6 milijuna kuna. Samo unutarašnje uređenje koštalo bi 857.000 kuna,  a obnova pročelja 440.000 kuna. Trenutno se u vili bojaju zidovi i obnavlja krov, a u planu je i promjena parketa. Vila je prije adaptacije bila u derutnom stanju. Sa zidova je padala žbuka, a na mjestima su iz njih virile i žice. Kupaonice i zahodi također su u lošem stanju. Dvije terase su devastirane, kao i garaža u koju stane jedan auto. Zgrada u kojoj će raditi bivši predsjednik već godinama zjapi prazna. Kratko je bila rezidencija šefa misije USAID-a za Hrvatsku. Mesićev ured je tik do sjedišta tvrtke RH Alan, koja se tijekom koalicijske vlade povezivala sa sumnjivim poslovima Vladimira Zagorca. U tu vilu Mesić se 2000.  odbio preseliti. Nazvao ju je bordelom zbog unutrašnjeg uređenja.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • FOTOGENIČNI SVETAC 13.01.2010.

    A u svoju stančinu će uzeti podstanare?!

  • Huck 13.01.2010.

    U čijem je vlasništvu bila do sada ova vila? Pitam samo tko ju je doveo u ovakvo devastirano stanje a da ne snosi posljedice? Ta vila ima i neku materijalnu vrijednost a kao takvoj je morala biti njena vrijednost i sačuvana! Sada pljujete po Mesiću, kao da ju je on devastirao a ne vlasnik ( država pretpostavljam)! Sektor za gospodarenje državnim nekretninam ima i odgovornu osobu! Molim - njemu se obratite sa svim kritikama! Samo radiu pojašnjenja, svaka država svom bivšem predsjedniku osigurava dostojni smještaj do kraja života! (Dostojni smještaj nije devastirana ruinirana zgrada )Dakle ništa novo ili specifično u Hrvatskoj!

  • rodrigez 13.01.2010.

    Prva njegova kampanj,neće biti na Pantovčaku,avion mu netreba.Niti je otišao s Pantovčaka niti je prodao avion.Sa 40 djelatnika pratećeg osoblja povečao je na 120.Čovjek koji mrzi sve što je Hrvatsko a bio je Hrvatski nacionalist početkom devedesetih.Svađa se non-stop s crkvom a s velikim zadovoljstvom polaže kamen temeljac za đamiju u Rijeci i otvara vrata islamskom fundamentalizmu.Vucara za sobom mlade časnike HV-a pod prisilom na obilježavanje ustanka u RH a Blaiburg naziva ustaškim dernekom i proziva pojedine djelatnike MORH-a koji su u civilu i u slobodno vrijeme bili na tom skupu.Ljigavac i politički klaun do kraja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare