To je to što me zanima!

Trpimirovi školski prijatelji danima neprekidno plaču...

Policija još uvijek ne zna zašto je Ljubo Zaradić pobio svoju obitelj. Najdramatičnije je u OŠ Split 3, u koju je išao Ljubin sin Trpimir Zaradić (10)
Vidi originalni članak

Dva dana nakon stravičnog pokolja u obitelji Zaradić splitska policija i dalje tapka u mjestu kad je riječ o motivu. Svi se pitaju što je uzornog obiteljskog čovjeka nagnalo na stravičan čin. Za nekoliko dana bit će gotovi citološki nalazi, koji će pokazati je li Ljubomir doista bolovao od raka prostate i je li to bio okidač koji ga je nagnao na očajnički potez.
Najdramatičnije je u OŠ Split 3, u koju je išao Trpimir Zaradić (10). Timovi za krizne intervencije radit će s djecom i roditeljima.
- Bilo je puno suza u školi prošlih dana. Jedan dječak iz drugog razreda pitao je učiteljicu kako je moguće da tata ovo napravi - rekao je ravnatelj škole Zdravko Delaš. Timovi su se odmah nakon dolaska u školu podijelili. Jedni rade s učenicima koji su najemotivnije proživjeli tragediju, a drugi sa svima ostalima. Psihologinja Mirjana Nazor ima dvije teorije o mogućem motivu pokolja.
- Moguće je da je riječ o poremećaju povezanom s financijskim problemima. Druga mogućnost je da je bio opsjednut sotonom, pa je smatrao da je bolje da djecu pošalje Bogu. U svakom slučaju, posrijedi je bio težak i dugotrajan poremećaj - smatra Nazor. Učenici iz Trpimirova razreda u osnovnoj školi Split 3 zasad nemaju nastavu. Timovi za kriznu intervenciju radit će sa svim učenicima iz Trpimirova razreda i iz ostalih. Roditelji su također duboko potreseni pa će se psihološka pomoć pružiti i njima, kao i nastavnicima. Organizirat će i autobus za odlazak na pogreb.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Barca4Ever 28.05.2009.

    Samo jedna riječ - PRESTRAŠNO!!!!!!

  • -mariela- 27.05.2009.

    Konacno je netko od struke progovorio,o onom sta postoji,a nitko o tome ne govori. Svecenicima se ismijavaju kad spomenu takvo sto...mnogima uopce nije jasno koliko psiholozi i egzorcisti usko suradjuju.Sta se dogadja mnogima iza tamo nekih zatvorenih vrata..koliko neki trpe,a neznaju zasto,i sve do jednog momenta,kad vise ne ide i dogodi se tragedija..narod hoce samo nesto opipljivo,nesto sto se matematicki moze dokazat..radje ce vjerovat da se ubio zbog 50 tisuca kredita,nego da je u pitanju nesto nadnaravno. A istina je da sotona postoji i da uzima svoj danak. Nazalost. Nek Bog cuva djecu svoju !

  • vemi 27.05.2009.

    Psihologinjo Nazor, mislim da postoji i treća teorija vezana za vas, ali iz poštovanja prema cijelom slučaju, ne bih sada o tome. Jedino vas molim da svoje teorije zadržite za sebe. To je prestrašno slušati! Hvala na razumijevanju!

Komentiraj...
Vidi sve komentare