To je to što me zanima!

Trudeau najavio pomoć od 53 milijuna dolara za Venezuelce

U nedjelju je premijer Justin Trudeau telefonirao Juanu Guaidóu i njih dvojica su pozvali na organiziranje slobodnih i pravednih predsjedničkih izbora
Vidi originalni članak

Kanadski premijer Justin Trudeau u ponedjeljak na otvaranju sastanka Limske skupine najavio pomoć od 53 milijuna kanadskih dolara (35 milijuna eura) za venezuelski narod.

"Danas Kanada najavljuje pomoć od 53 milijuna dolara za hitne potrebe Venezuelaca na terenu, posebice za gotovo tri milijuna izbjeglica", rekao je Trudeau tijekom govora na početku sastanka predstavnika desetak latinoameričkih zemalja Limske skupine kojima su se pridružile Sjedinjene Države i Europska unija.

PRVI JE 13. VELJAČE Guaidó najavio nove prosvjede protiv Madura za dva tjedna

"Najveći dio tog iznosa će ići pouzdanim partnerima i susjednim zemljama, za pomoć i podršku Venezueli i Venezuelcima", dodao je premijer. "Danas Limska skupina šalje jasnu poruku podrške venezuelskom narodu dok oni ispisuju svoju vlastitu budućnost".

Američki državni tajnik Mike Pompeo kao i zamjenica šefice europske diplomacije Helga Schmid, sudjelovat će u debatama putem videokonferencije.

TRUMPOV SAVJETNIK BOLTON: 'Intervencija u Venezueli nije neizbježna, Maduro mora otići'

Madrid, London, Pariz i Berlin i još nekoliko europskih prijestolnica priznali su u ponedjeljak oporbenog vođu Juana Guaidóa privremenim predsjednikom Venezuele nakon što je Nicolas Maduro odbio sazvati predsjedničke izbore.

Većina zemalja Limske skupine, osim Meksika već su priznale Guaidóa prošlog tjedna.

"ČEKAJTE DO 2025." Maduro spreman razgovarati s oporbom: 'Nećemo na izbore'

Limska skupina je osnovana 2017. godine, a sačinjavaju je Argentina, Brazil, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Gvatemala, Honduras, Meksiko, Panama, Paragvaj, Peru, Gvajana i Sveta Lucija.

U nedjelju je premijer Justin Trudeau telefonirao Juanu Guaidóu i njih dvojica su pozvali na organiziranje slobodnih i pravednih predsjedničkih izbora.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Mateo32 04.02.2019.

    Spasitelji siromašnih ... humanisti s oružjem ako zatreba ako ih drugi ne slušaju i ne rade po načelima shvaćanja njihove demokracije.. veliki investitoru u siromaštvo svijeta najviše u Africi.... Primjer u Iraku ... Libiji ... Siriji... Tko još nije progledao ????

  • miko2312 04.02.2019.

    Sad ce i ameri poslat svoju vojsku da okupiraju naftna polja

Komentiraj...
Vidi sve komentare