To je to što me zanima!

Trudnica (32) i njezina beba umrle su zbog pijanih liječnika

Dvojica anesteziologa iz makedonskog grada Gevgelija u alkoholiziranom stanju obavljala su carski rez. Nakon smrti majke i bebe obojica su dobili otkaz
Vidi originalni članak

Dvojica anesteziologa iz makedonskog grada Gevgelije otpuštena su s posla četiri dana nakon što su u toj bolnici preminule majka (32) i njena beba. Liječnici su porod obavljali carskim rezom, a istraga je pokazala kako su tijekom operacije bili pijani, piše Alo.

Zbog ovog i još jednog slučaja smrti rodilje ljevičarski pokret Solidarnost organizirao je u ponedjeljak prosvjed ispred sjedišta makedonske vlade u Skoplju. Tvrde da je u tamošnjim bolnicama sve više nesretnih slučajeva koji završavaju smrću.

Odgovornom smatraju i vlast jer se građanima u zdravstvenim ustanovama pružaju loše usluge zbog loše provedenih reformi u zdravstvenom sektoru i zapošljavanja po partijskoj liniji.

Prosvjednici su zatražili i da ministar zdravlja preuzme odgovornost i podnese ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • le petite mort 28.10.2015.

    o Makedoniji se malo priča i malo zna, nekako je van svih radara zadnjih godina, ali nedavno sam pročitala dobar članak, novinarka je živjela dolje godinu dana i kaže da je država u rasulu, ne zna se tko koga j..., nepotizam, korupcija, šverc, kriminal, sloboda govora na najnižim granama.. voljela bih malo više znati, iz drugih izvora..

  • škver 28.10.2015.

    eto sto rade politicke uhljebe!

  • CerseiL 28.10.2015.

    E pa gdje ovaj svijet ide....

Komentiraj...
Vidi sve komentare