To je to što me zanima!

Trudnica zaražena virusom H1N1 je opet vrlo kritično

Klara Sabljak je oboljela od svinjske gripe. Bila je loše no stanje joj se poboljšalo. Sad je opet na umjetnim plućima i liječnici se bore za njen život
Vidi originalni članak

Klari Sabljak (23) trudnici iz Ogulina se stanje opet pogoršalo te je priključena na umjetna pluća. Klara je, podsjetimo, oboljela od svinjske gripe, a prije gotovo tri tjedna je zbog komplikacija sa plućima završila u zaraznoj bolnici "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu gdje su je priključili na aparat Ecmo. Kasnije je bila bolje. No u nedjelju joj se stanje opet pogoršalo.
- Ne znam ni sam što se dogodilo, Klara je opet priključena na umjetna pluća. Bilo joj je bolje, a sad je opet kritično, nadam se da će se izvući - rekao je Zlatko Sabljak, Klarin suprug. Profesor Antun Beus, ravnatelj bolnice, kaže kako strahuju jer je Klari količina kisika u krvi, unatoč aparatima samo 60 posto od minimalno očekivanih 80 posto. Dodaje da su otkucaji njezina nerođena djeteta normalni, no nitko od liječnika ne može reći da li jesu li nedostatak kisika i virus ostavili posljedice.

EPIDEMIJA NIJE PROŠLA
Liječnici se u bolnici "Dr. Fran Mihaljević" bore i za život žene (28) iz Virovitice i muškarca (34) iz Zagreba. Također upozoravaju da epidemija svinjske gripe još nije prošla.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sprinterica 07.01.2010.

    a tako me veselila vijest da joj je bilo bolje a sad opet pogoršanje, nadam se da će se izvući i oporaviti

  • dusansk 07.01.2010.

    jbg.... Bože ako te ima....sad se pokaži....

  • BudimoRealniNe 06.01.2010.

    prežalosno......

Komentiraj...
Vidi sve komentare