To je to što me zanima!

Trudnici su u bolnici zabunom dali formalin, beba je umrla

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Olesja se jako veselila bebi. U sedmom mjesecu joj je pozlilo pa je završila u bolnici. Medicinska sestra joj je zabunom dala formalin. Beba se rodila i umrla
Vidi originalni članak

Olesja Bulah (35) bila je presretna kada su joj liječnici prošle godine rekli da je trudna. To joj je bila treća trudnoća.

- Prije 16 godina sam rodila prvo dijete. Drugi put kada sam bila trudna, pobacila sam. Liječnici su mi rekli da ću sada roditi curicu. Bila sam jako sretna - kaže Olesja. No u siječnju ove godine joj je pozlilo i hitna ju je odvezla u bolnicu pored Moskve. Sestra joj je kako bi joj isprala organizam trebala dati fiziološku otopinu no zabunom joj je dala formalin. Olesji se stanje jako pogoršalo. Bila je u sedmom mjesecu trudnoće i dobila je trudove. Liječnici su uspjeli stabilizirati njezino stanje no bebu nisu uspjeli spasiti. Olesja je rodila curicu koja je sljedeći dan umrla.

- Jako smo se veselili bebi. Kupili smo odjeću i igračke. Pokopali smo je u odjeći u kojoj smo je trebali iz bolnice odnijeti kući - kaže slomljena Olesja. Ona sama je morala proći nekoliko operacija i oštećena su joj crijeva. 

- U bolnici su mi rekli kako mogu biti sretna da mi nisu dali čisti već razrijeđeni formalin - rekla je Olesja za Life.ru. 

Sestra koja joj je dala formalin kaže kako to nije napravila namjerno nego da je netko pomiješao bočice u kojima su bili fiziološka otopina i formalin. Formalin se koristi za čišćenje leševa te se u njemu drže ostaci trupla. Fiziološka otopina pak je najjednostavnija moguća tekućina za primjenu u medicini. Koristi se za nadoknađivanje izvanstanične tekućine, za ispiranje mokraćnog mjehura, za ispiranje rana i vlaženje zavoja, za ispiranje katetera i sistema za transfuziju te za pripremu sistema za dijalizu.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • eminap 02.04.2013.

    ma medicini bi trebalo uvesti predmet SAVJEST

  • das 02.04.2013.

    zabrijali su da mogu fulat s mjerama zaštemat i ponovo zazidat! E šta češ kad to nije ta vrsta posla! Trebali bi imat komisiju i jednostavno otpisivat nesposobne a ne čekat ovako nešto! Da je to moje dijete grkljan bi...

  • silvia 26 01.04.2013.

    kakvo razumjevanje,to sigurno nije bila nesreca jer se F.O. ne drzi zajedno sa formalinom,glupa,a je to namjerno napravila.ne zelim nikome smrt,ali da bar dobije dozivotnu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare